Skip to content
Főoldal / DTM / Di Resta Audira vagy BMW-re válthat jövőre

Di Resta Audira vagy BMW-re válthat jövőre

Fotó: Adorján Tamás "Babor"

A brit versenyző maradna a DTM-ben a Mercedes távozása után.

Paul di Resta legerősebb szezonját futja a DTM-ben mióta visszatért a Formula-1-ből. Öt hétvége után a második helyen áll Gary Paffett mögött.
A Mercedes döntése, hogy az idei év végén kiszáll a DTM-ből, arra készteti a brit versenyzőt, hogy átgondolja a jövőjét. A 32 éves versenyző korábban tesztelt a Jaguarral a Formula E újonc tesztjén, valamint idén több endurance versenyen is indult. A Mercedessel együttműködő HWA  már jövőre tagja lesz a FE mezőnyének, amely projektben akár di Reste is szerepet kaphat. De az, hogy maradjon a DTM-ben az Audival vagy a BMW-vel ugyanolyan életképes lehetőség.

„Az emberek azt mondják ez az utolsó évem a DTM-ben.”-kezdte az Autosport.com-nak di Resta. „Mire én: nem, ez a Mercedes utolsó éve. Érdekel a Formula E projekt és beszéltünk is róla, ahogyan valószínűleg az összes Mercedes versenyző. Régóta tagja vagyok ennek a családnak, de nyitott vagyok az új dolgokra és azt hiszem a Mercedes is nyitott erre.

A 2019-es év egy átmeneti év lesz a DTM-ben, ahol az Audi és a BMW több autót fog indítani, hogy feltöltsék a mezőnyt. Arra a kérdésre, hogyha a két gyártó bővítené a pilótafelállását elsődleges cél lenne-e a DTM, így válaszolt: „Azt hiszem igen. Nem volt olyan régen, amikor mindhárom gyártó nyolc autót indított, de az igazán nagy dolog az új szabályok és az új motor lesz.”