Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Despres: Az elején midig bele akartam nézni a navigátorom itinerébe

Despres: Az elején midig bele akartam nézni a navigátorom itinerébe

Fotó: BMW Group Media

A Mini versenyzője beszélt arról mennyire volt nehéz motorról autóra váltani, valamint, hogy mivel töltötte a Dakar előtt az utolsó napjait.

-Mennyire volt nehéz két kerékről négy kerékre váltani?
-Könnyű volt a váltás, de az nem volt könnyű, hogy autóval is gyors legyek. Az, hogy olyan gyors legyek autóval, mint motorral voltam időt vesz igénybe, mert ez számomra egy teljesen más sport.

-Akkor miért autóval versenyzel és miért nem motorral?
-A kihívás miatt. Élveztem a versenyzést motorral, de aztán azt gondoltam autóval is meg tudom csinálni. Szóval megpróbáltam.

-Nem lehetett könnyű az átmenet.
-Azt kell mondanom az első 2-3000 kilométer nagyon nehéz volt. A motoron megnéztem az itinert, majd előre tekintettem, hogy merre akarok menni. De az autóban a fülembe mondja a navigátorom az információkat. Néha nem értettem mit akar és meg akartam nézni az itinert én is menet közben. Egy kicsit ijesztő volt neki és nekem is. Egyszer rosszul találtunk el egy ugartót mikor ezt csináltam. Ekkor úgy döntöttem, hogy ismételje meg az utasítást. Most már rendben van ez a dolog.

-Mikor szerezted az első tapasztalataidat a MINI John Cooper Works Buggyval?
Még a teszt időszakban, Marokkóban. Aztán az első versenyem is Marokkóban volt ezzel a buggyval. Mikor először vezettem az autót jó érzés fogott el. Nem volt semmi meglepetés, ami nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, mennyi tapasztalata van az X-raidnak a terepraliban.

-Hogy teltek az utolsó napjaid a Dakar előtt?
-Fitnesszel. De ma reggel el kellett vinnem a gyerekemet az iskolába az első hóban. Szóval csináltunk néhány fánkot. Később síelni fogok, mert ez az edzésem fontos része.