Skip to content
Főoldal / Tereprali / De Villiers nyerte a Marokkó Rallyt

De Villiers nyerte a Marokkó Rallyt

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso eseménydús versenyt tudhat maga mögött.

A Marokkó Rallyt mindig is a Dakar Rally előtti utolsó főpróbának tekintik a csapatok. A főpróba az autósoknál a legjobban Giniel de Villiersnek sikerült, aki megnyerte a versenyt, a Minivel induló Carlos Sainz előtt. Mathieu Serradori végzett harmadikként, de később kizárták mert az autója nem volt megfelelő. Így Jakub Przygonski örökölte meg a harmadik helyet.

Az öt szakasz közül a harmadik és a negyedik bizonyult vízválasztónak. Az előbbin az itinerben nem jelölt veszély többeket megtréfált az első tízből. Martin Prokop járt a legrosszabbul, a bukás után a navigátorát a kórházban is bent fogták.

A 2020-as Dakar Rallyra készülő Fernando Alonso is ennek lett az áldozata. Megsérült a Toyota Hilux futóműve, megpróbálta ott megcsinálni navigátorával, de nem jártak sikerrel. Közúton fejezték be a szakaszt, amiért időbüntetést kaptak. Másnap több defektjük is volt. Végül a 27. helyen finiseltek.

A negyedik szakaszon esett ki motor hiba miatt az addig végig vezető Nasser Al-Attiyah. A katarinak ezzel megszakadt az a sorozata, hogy minden versenyt megnyert idén, amin rajthoz állt.
A szakasz előtt a harmadik helyen álló Stéphane Peterhansel felborult, végül ötödikként fejezte be a Marokkó Rallyt. A Borgwardra váltó Nani Roma is egy küzdelmes versenyen van túl, hetedik lett.

A motorosok versenye nagyon szoros küzdelmet hozott, az első hét versenyző végzett tíz percen belül öt szakasz után. A husqvarnás Andrew Short diadalmaskodott csapattársa, Pablo Quintanilla előtt. Joan Barreda Bort lett a harmadik a Hondával, a legjobb KTM-s Toby Price negyedikként futott be.

Marokkó Rally nem hivatalos végeredménye:
Autósok
Motorosok