De Villiers: A Toyotának szüksége van egy turbós motorra

Fotó: Toyota Motorsport SA

A korábbi győztes elégedett a dobogós helyezésével, de azt is tudja mit kéne változtatni az autón.
Giniel de Villiers győzelmi reményekkel vágott neki a 2016-os Dakar Rallynak, de nem tudta a Peugeotokkal és a Minikkel tartani a lépést. Végül harmadik lett a Toyotával, fokozatosan jött feljebb kihasználva a riválisai hibáit.

A Peugeot és a Mini is turbódízelt használ, szemben a Toyota szívó benzines motorjával.

“A győzelemhez mindenből kell egy kicsi.”-mondta De Villiers. “Meg kell nézni mit tudunk tenni, de szerintem szükségünk lesz egy turbómotorra. Van egy nagyon jó szívómotorunk, az autó megbízható, csak találnunk kell még egy kis sebességet. Az első héten nem tudtuk felvenni a többiek tempóját, de a dűnés részen jobban éreztük magunkat és jobban is mentünk. Mindenhol jól kell mennünk, nem csak egy helyen.”

De Villiers hetedik dobogós helyezését szerezte a Dakaron, kevesebb mint négy perccel végzett Mikko Hirvonen előtt.

“Örülök, hogy a dobogón végeztünk.”-folytatta a 43 éves dél-afrikai. “Ha a dobogón állhatsz, boldognak kell lenned, mert nem könnyű elérni. De egy kicsit frusztrált, mivel a győzelemért akartunk harcolni. Így biztosan dolgoznunk kell még a sebességen. Küzdöttünk a verseny elején és csak akkor tudtunk előrébb jönni, amikor a verseny igazán nehézzé vált Salta és Belen környékén.”