Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Darázsi Zsolt a Loeböt segítő versenykamiont vezeti

Darázsi Zsolt a Loeböt segítő versenykamiont vezeti

Fotó: Opel Dakar Team

A 2019-es Dakaron nem Szalayék hátvédje lesz a rutinos kamionos.

Szerintem nincs olyan magyar Dakar szurkoló, akinek ne lenne ismerős Darázsi Zsolt neve. Szerintem az emberek többségénél Darázsi neve összeforrt Szalay Balázséval, hiszen 2003 óta vezeti Balázsék versenykamionját.

Elsőre nem sikerült teljesítenie a Dakart, de egy évvel később már a 37. helyen ért be. 2005-ben, már a 16. helyen finiselt, a rákövetkező Dakaron egy helyet rontva, 17. lett, amit a következő évben megismételt. 2009-ben az első Dél-Amerikában rendezett Dakaron nem látta meg a célt. Egy kisebb szünet után 2012-ben szállt újra versenybe az MAN versenykamionnal, de ismét nem sikerült teljesítenie a távot. Utoljára 2013-ban indult a Dakar Rallyn, akkor a 30. helyen ért be.

Bár a 2019-es Dakar Rally rajtjánál ott lesz a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros, ezúttal nem az ő hátvédjük lesz Darázsi Zsolt. Zsolt a francia PH Sport versenykamionját fogja vezetni. Ez a csapat versenyezteti azokat a Peugeotokat, amiket a gyári csapat eladott. A régebbi 2008 DKR-el indul a francia Pierre Lachaume, az újabb 3008 DKR-t Harry Hunt és a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loeb fogja vezetni.

Darázsi Zsolt két franciával, Geoffrey Thalgottal és Fabien Catherinével lesz Loeb segítője az 535-ös rajtszámú MAN-ben.