Skip to content
Főoldal / Interjúk / Daniel Elena: A Colinnal és a Richarddal közös versenyeinket visszanézem

Daniel Elena: A Colinnal és a Richarddal közös versenyeinket visszanézem

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport beszélgetett a kilencszeres világbajnok navigátorral.

-Danos (Elena beceneve – a szerk.), hol vagy jelenleg, és hogyan töltöd az idődet?
-Jelenleg vidéken, Franciaország déli részén vagyok. Minden oké, de természetesen mindenki máshoz hasonlóan nehezen telnek a napok mikor be vagy zárva a lakásodba. Szerencsére van egy kertem, így könnyű számomra kimenni és kerti munkákat végezni.

-Gyakran kertészkedsz?
-Nem, kifejezetten nem. Korábban soha nem kertészkedtem. Ez teljesen új nekem. Ültettem néhány saláta-félét, de nem tudom mi lesz belőle. Általában Monacóban vagyok, utazom vagy dolgozom; szokatlan, hogy ilyen hosszú ideig ugyanazon a helyen vagyok.

https://www.instagram.com/p/B-o8VDQqVl2/
Daniel Elena sem hagyta ki Sébastien Loeb fekvőtámasz kihívását.

-Mennyire fontos a mentális jólét fenntartása?
-Nagyon fontos. Időnként játszok a PlayStation-on, tévét nézek és szánok egy kis időt a jelenlegi helyzet követésére az interneten. Sok ember él kisebb lakásban vagy kert nélkül, szóval szerencsésnek érzem magam.

-Hogy állsz a rallys játékokkal?
-Igyekszem a szimulátoron is a legjobbamat nyújtani, de kiderült, hogy jobb vagyok navigátornak. A legtöbb szakaszon küzdök, hogy célba tudjak érni, ezért meghagyom a vezetést Sebnek (Loeb – a szerk.)

-Visszanézel régi versenyeket a YouTubeon?
Igen, néha visszanézek. Nagyon sok emlék jut eszembe azokban a pillanatokban. Főleg a Colinnal (McRae – a szerk.) és a Richarddal (Burns – a szerk.) közös versenyeinket nézem vissza. Örülök, hogy megvannak ezek a rajongói videók a YouTube-on.

-Sébtől a múlt héten hallottuk, hogy Monopolyzik. Te hogy állsz vele?
-Én Scrabblet szoktam játszani, de egy speciális változatot a „Danos szavait”.

-Loebbel?
-Nem, nem, nem! Sébbel lehetetlen lenne. Most is szoros kapcsolatban vagyunk, képeket osztunk meg egymással és információkat is cserélünk. Sok üzenetet kapok Andrea Adamotól is. Nagyszerű főnök, folyamatosan tartja a kapcsolatot minden versenyzővel. Remélem, hamarosan visszatérhetünk a versenyzéshez is.”

-Üzensz valamit a világ rally rajongóinak?
-A legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon. Ha mindenki betartja a szabályokat, otthon marad, vár egy kicsit, remélhetőleg gyorsan elmúlik ez. Sokat gondolok a csapat dolgozóira, remélem, mindenki jól van.