Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Dakar Rally 2023: Kategóriát vált a motoros szakaszgyőztes

Dakar Rally 2023: Kategóriát vált a motoros szakaszgyőztes

Xavier de Soultrait
Fotó: Florent Gooden / DPPI

A Yamaha korábbi gyári versenyzője januárban már négy keréken indul a Dakaron.

A francia Xavier de Soultrait 2014-ben indult első Dakarján. Ezt követően hét versenyen indult a Yamaha gyári versenyzőjeként. Legjobb eredményét 2019-ben érte el, amikor hetedik lett. Akkor szerezte egyetlen szakaszgyőzelmét is. 2021-ben a negyedik nap után vezette a versenyt, aztán a nyolcadik szakaszon bukott és sérülései miatt fel kellett adnia a Dakar Rallyt. 2022-ben egy privát Husqvarna nyergében a 15. helyen zárt Szaúd-Arábiában.

A 2023-as Dakarra új kihívás után nézett. A T4-es kategóriában fog indulni egy Polaris RZR Pro-val, amit a Sébastien Loeb Racing készít fel számára. Marokkóban már ki is próbálta új versenyjárművét navigátorával, Martin Bonnettel.

„Tovább kell lapoznom a Dakar motoros fejezetén! Hát ennyi volt! Itt az ideje egy új fejezetet írni! Hatalmas megtiszteltetésben van részem, hogy új versenyzői karrieremet a Sébastien Loeb Racinggel kezdhetem a vadonatúj Polaris RZR Pro volánjánál, a navigátorommal és régi barátommal, Martin Bonnet-vel. A 2023-as Dakaron fogunk ebbe az új kalandba belevágni a főnök, Sébastien Loeb figyelő tekintete alatt” – írta de Soultrait a közösségi média oldalán.