Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Dakar Rally 2022: Bradley Cox apja nyomdokaiban

Dakar Rally 2022: Bradley Cox apja nyomdokaiban

Alfie Cox&Bradley Cox Dakar Rally
Fotó: Julien Delfosse / DPPI

Első Dakarjára készül a fiatal motoros, apukája figyelő tekintete mellett, aki kétszer végzett az első háromban.

A 23 éves Bradley Cox (a képen balra) első Dakar Rallyjára készül egy KTM-mel. Bradley nem más, mint Alfie Cox fia, aki 1998 és 2005 között a KTM gyári versenyzője volt, háromszor végzett a Dakaron az első háromban (2. volt 2002-ben) és nyolc szakaszt nyert.

Bradley tíz éves volt, amikor a dél-afrikai legenda felakasztotta a sisakot. Tizenöt évesen elindult szerencsét próbálni az európai motocross pályákra, egyedül élve Belgiumban. A sorozatos sérülések után 18 évesen tért haza, ahol pályafutása, ezúttal enduróban indult be.

„Két évvel ezelőtt láttam, hogy Ross Branch milyen sikert aratott, és ez arra ösztönzött, hogy kipróbáljam a terepralit. A különféle Covid-korlátozások után tavaly októberben végre sikerült részt vennem a Marokkó Rallyn” – kezdte Bradley Cox.

Ez Alfie éber tekintete előtt történt. „Az első napokban megkérdeztem tőle, hogy valóban ezt akarja-e csinálni: felkelni az éjszaka közepén, és felpattanni a nyeregbe hidegben, hogy elinduljon az összekötő szakaszon a szelektívre. Igent mondott, szóval ennyi, elment” – teszi, hozzá Alfie.

Bradley úgy motorozik mint az apja. „Ha megnézed a képeket, amin apám és én motoron vagyunk, mindketten elég kicsik vagyunk, és mindig előre dőlünk a motoron. Szeretem azt hinni, hogy én is olyan gyors vagyok, mint ő! De meglátjuk, hogy ez igaz-e, ha már annyi Dakar Rallyn mentem, mint ő” – zárta a 49-es rajtszámmal induló dél-afrikai újonc.