Skip to content
Főoldal / Tereprali / Dakar-menők és a bajnokság éllovasai a HunGarian Bajan

Dakar-menők és a bajnokság éllovasai a HunGarian Bajan

HunGarian Baja

Izgalmas csata várható a tereprali Európa-kupa augusztusi várpalotai fordulóján.

Augusztus 04-07. között a Hungarian Bajaval folytatódik a tereprali Európa-kupa. Az EK-ban 21 páros adta le a nevezését. Három forduló után nagyon szoros az élmezőny, hiszen az első öt versenyző hét ponton belül van. Indul Várpalotán a bajnokságot vezető portugál Joao Ferreira (58 pont) a Minivel. Tőle két ponttal van lemaradva a lengyel minis, Michal Maluszynski (a fenti képen a tavalyi HunGarian Bajan). A tabella harmadik helyén három pont hátránnyal szintén egy portugál versenyző, Pedro Manuel Dias Da Silva található, aki egy VW Amarokkal indul a HunGarian Bajan. Vele holtversenyben egy T3-as Canammal Santiago Navarro várja a klasszikus lőtéri pályákat. A T4-es Yamahaval rajthoz álló olasz Amerigo Ventura hátránya hét pont.

Közülük tavaly Pedro Manuel Dias Da Silva szerepelt a legjobban a HunGarian Bajan, ötödik lett. Amerigo Ventura 11. helyen ért be a várpalotai célba. Michal Maluszynski és Santiago Navarro nem tudta teljesíteni a versenyt.

Természetesen a 2022-es HunGarian Baja sem marad Dakar-menők nélkül. Indul a verseny korábbi győztese, a cseh Miroslav Zapletal. Az idei Dakart a 22. helyen fejezte be, a legjobbja a 2009-ben elért hetedik hely. Benediktas Vanagas 2019 és 2021 között mindig az első tizenötben végzet. A 2022-es Dakar Rally harmadik szakasza után a 15. pozícióban volt, de másnap egy hatalmasat bukott, szerencsére nem sérült meg, de a versenyének vége lett.

Az Európa-kupában két magyar párosnak szurkolhatunk. Lónyai Pál és Szőke Nikolett a Porsche Macannal próbálja felvenni a versenyt a külföldiekkel. Lukács „Csucsu” Kornél ás Mesterházi Márk pedig egy Toyota Hiluxxal vág neki a távnak.

A magyar autós mezőnnyel, a motorosokkal és a quadosokkal együtt összesen 22 nemzetből 93-an neveztek. 22 motor, 12 quad és 59 autó lesz látható augusztus 5-én Várpalotán a Fő téren a rajtceremónián.

Hungarian Baja 2022 nevezési listák: FIA MNASZ FIM&MAMS

Még több információ a versenyről a hivatalos honlapon.

Kedvcsinálónak pedig kattints a fotóra a tavalyi galéria megtekintéséhez!

A tavalyi galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Pedro Manuel Dias Da Silva a 2021-es HunGarian Bajan. A tavalyi galéria megtekintéséhez kattints a képre!