Skip to content
Főoldal / Extreme E / Dakar legendák az ABT CUPRA XE-nél az Extreme E 2. szezonjában

Dakar legendák az ABT CUPRA XE-nél az Extreme E 2. szezonjában

Nasser Al-Attiyah&Jutta Kleinschmidt Extreme E
Fotó: Extreme E

Két Dakar-győztessel szállnak harcba a bajnoki címért.

ABT CUPRA XE ma bejelentette a versenyzőpárosát az Extreme E második szezonjára. Két Dakar Rally legendát, a négyszeres győztes Nasser Al-Attiyahot és a 2001-es győztes Jutta Kleinschmidtet indítják. A páros célja, hogy a csapat által tavaly elért ötödik helynél előrébb végezzenek és harcban szeretnének lenni a bajnoki címért.

Kleinschmidt számára nem ismeretlen az Extreme E hiszen tavaly már négy versenyen indult Mattias Ekström csapattársaként.

Nasser Al-Attiyah: „Már egy kicsit izgatott vagyok, és úgy gondolom, hogy ez nagy élmény lesz számomra. Az Extreme E egy izgalmas sorozat azzal a céllal, hogy hozzájáruljon egy szebb jövőhöz. Büszke vagyok arra, hogy most a csapat tagja lehetek. Nagyok az elvárások: az ABT CUPRA XE és Jutta tapasztalatával az oldalamon, elszántan versenyzünk a győzelmekért. Alig várom, hogy beülhessek az autóba és jól érezzem magam.”

Jutta Kleinschmidt: „Tavaly szilárd alapot teremtettünk, és az élmezőnyben harcoltunk. Idén az a kihívás, hogy még következetesebbek legyünk a győzelmek és dobogók megszerzésében, és készen állunk erre. Fantasztikus motiváció, hogy megoszthatom a tereprali iránti szenvedélyemet egy ilyen nagyszerű csapattal, és most egy olyan Dakar-sztárral, mint Nasser”

Az Extreme E 2022-es szezonjának első versenyét Szaúd-Arábiában, Neonban rendezik február 19-20-án.