Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Dakar 2022: Quintero rekordot döntött

Dakar 2022: Quintero rekordot döntött

Seth Quintero Dakar Rally 2022
Fotó: Red Bull

A fiatal amerikai versenyző egy 1994-es rekordot döntött meg.

Seth Quintero állmai a 2022-es Dakar Rally megnyeréséről a második szakaszon füstbe mentek, amikor technikai hiba miatt rengeteg időt vesztett. Hamar talált azonban újabb célt magának a Red Bull Off-Road Junior Team versenyzője: megdönteni a legtöbb szakaszgyőzelem rekordját egy Dakar Rally alatt. A rekordot Pierre Lartigue tartotta, aki 1994-ben 10 szakaszt nyert meg egy Dakar Rally alatt.

Ezt a rekordot adta át ma a múltnak Seth Quintero, aki ma megszerezte idei 11. szakaszgyőzelmét (a kvalifikációval együtt) a Dakaron az LW proto (T3) kategóriában.

„Határozottan kifizetődő érzés. Most tizenkét szakaszt teljesítettünk 11 győzelemmel. Minden nap egy kaland volt önmagában. Az biztos, hogy a 2. szakasz határozottan megfordul a fejemben, különösen verseny után. Mindig megfordult a fejemben, hogy a második szakaszon, ha harminc kilométerrel kevesebb lenne azon a szakaszon, akkor most nagyon jól állnánk összetettben… De ki tudja? Az utolsó tíz szakaszon, akkor másként vezethettem volna, és lehet, hogy nem nyertünk volna. Sose tudhatod. Azt hiszem, ez áldás volt. Ez nagy nyomást vett le rólunk, és tényleg nagyon jól éreztem magam az egész Dakaron” – kezdte ma a célban Quintero.

„Mostantól egyedül tartjuk a rekordot, mi nyertük a legtöbb szakaszt egy Dakar alatt, ami elképesztő. Azért jöttünk ide, hogy a legfiatalabb Dakar-győztesek legyünk, de végül egy másik rekordot döntöttünk meg. Sajnos a másikra még várnunk kell, de jövőre visszatérünk. Tavaly megdöntöttük a valaha volt legfiatalabb szakaszgyőztes rekordját, idén pedig a legtöbb szakaszgyőzelem rekordját döntöttük meg a Dakaron, így remélhetőleg jövőre megdönthetjük a valaha volt legfiatalabb összetett győztes rekordját.”