Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Dakar 2022: Egy versenyző megsérült egy robbanásban

Dakar 2022: Egy versenyző megsérült egy robbanásban

Philippe Boutron
Fotó: DPPI/F.Le Floc'h

Az ASO szerint a helyi hatóságok nem zártak ki semmilyen lehetőséget, „beleértve a rosszindulatú cselekményt sem”.

December 29-én Dzsiddában a Donatello Hotel közelében egy autó felrobbant. Az esetben érintett volt a 2022-es Dakar Rallyn részvevő Sodicars csapat kísérőjárműve. Az autóban hatan tartózkodtak, közülük csak egy személy, a csapat pilótája, Philippe Boutron sérült meg. A francia versenyző lába súlyosan sérült. Boutronnak ez lett volna a 10. Dakarja, a fenti képen tavaly látható.

A Dakar Rallyt szervező ASO csütörtökön adta ki az első közleményét az esettel kapcsolatban, mely egy „hirtelen robbanás következtében megállított járműről” szól. Az ASO szerint a helyi hatóságok nem zártak ki semmilyen lehetőséget, „beleértve a rosszindulatú cselekményt sem”.

Ma David Castera versenyigazgató újabb információkkal szolgált.
„A Team Sodicars kísérő járműve, amikor elhagyta a szállodát, mozgásképtelenné vált, egy hirtelen robbanás miatt, és a jármű kigyulladt. Hatan tartózkodtak a járműben, közülük egy ember sérült meg, Philippe Boutron, akinek nagyon súlyos sérülése van a lábán. Ma (szombaton) megműtötték, jobban van, és a következő napokban vissza kell térnie Franciaországba. Jelenleg nyilván rá gondolunk.”

A bivouacban terjedő pletykák szerint a térfigyelőkamerák tanulsága szerint három férfi közeledett a járműhöz, ami egy házi készítésű bomba jelenlétére utal.

A Dakar szervezője a történtek után úgy döntött, hogy tovább erősíti a biztonsági intézkedéseket, amely az arab országban 2020-ban történt debütálása óta volt érvényben – és amelyet már most is megerősítettek.