Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Dakar 2022: Egy autó máris porig égett

Dakar 2022: Egy autó máris porig égett

Alexandre Pesci
Fotó: ASO/F.LeFloch

Alexandre Pesci autója porig égett a shakedownon, de lehet mégis rajthoz állhat Al-Attiyah korábbi autójával.

Alexandre Pesci 2020-ban indult először a Dakar Rallyn (a fenti képen), akkor a 43. helyen ért célba. Egy évvel később a kilencedik szakaszon kiesett.

A 2022-es versenyen a Rebellion DXX buggyval tervezte az indulást Szaúd-Arábiában. Azonban a szerdai Dzsidda közeli shakedownon az autó porig égett miután a hidraulikafolyadék kiszivárgott és meggyulladt a forró kipufogó- és motoralkatrészeken.

Pesci először a Century Racingtől próbált autót szerezni a január elsején rajtoltó versenyre. A Century Racing egy komplett tartalék autóval érkezett Szaúd-Arábiába, de a két órás egyeztetés nem járt sikerrel. Most a hírek szerint Nasser Al-Attiyah korábbi Toyota Hiluxával indulhat. A katari állítólag ingyen bocsátja rendelkezésére az autót. Al-Attiyah már az új T1+-os Hiluxal indul. A katarinak nem ez volt az első alkalom, hogy nagylelkűen támogatott valakit, hogy elindulhasson a Dakaron.

Frissítés 2021. 12. 31. 13:00: Pesci végül csapattársa, Romain Dumas Rebellion DXX buggy-jával indul és Dumas indul Al-Attiyah korábbi Toyotájával.

Fotó: twitter.com/Is8Moron