Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Roma lehet a Prodrive egyik versenyzője

Dakar 2021: Roma lehet a Prodrive egyik versenyzője

Fotó: Prodrive

Carlos Sainz visszautasította az ajánlatukat.

A Prodrive gőzerővel készül a debütálásra a 2021-es Dakar Rallyn. A pilótákat illetően eddig csend volt, most a spanyol Marca és a France TV is arról számolt be, hogy Nani Roma lehet Prodrive egyik versenyzője.

A Dakart motorral és autóval is megnyerő pilóta mellett szól, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezik, a Nissan, a Mitsubishi, a Mini és a Borgward kapcsán több autó fejlesztésében is részt vett. A Borgwarddal idén januárban a 27. lett, de a szerződése lejárta miatt elérhető a Prodrive számára.

A Prodrive már tavaly megkereste Carlos Sainzot. A januári versenyt megnyerő spanyol azonban visszautasította az ajánlatukat, mivel az újonc csapattal rövid távon nem tudna sikereket elérni, csak középtávon.

Stephane Peterhansel várhatóan szintén marad a Mininél, és feleségével, Andreával száll harcba az újabb győzelemért. Nasser Al-Attiyah is biztos, hogy marad a Toyotánál, nála a Prodrive a szponzorok miatt sem jöhet szóba, hiszen az újonc csapatot Bahrein szponzorálja.

A második versenyzőnek egyre gyakrabban emlegetik az idei évre a WRC-ben ülés nélkül maradó Kris Meeket. A brit korábban maga is mondta, hogy érdekelné a Dakar, ráadásul a Prodrive-val is megvan a kapcsolata, hiszen 2011-ben náluk versenyzett.

A Prodrive augusztusban tesztelheti először az autót. A csapat a brit központ mellett tervezi egy bahreini bázis felállítását is. Augusztusban várható a hivatalos bejelentés a csapat versenyzőiről.