Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Nikolaev nem indul

Dakar 2021: Nikolaev nem indul

Fotó: Red Bull

A Kamaz ötszörös győztes versenyzője nem indul Szaúd-Arábiában.

Október 30-án volt a nevezési határidő a 2021-es Dakar Rallyra. Az ASO még nem tette közzé a nevezési listát, de a Kamaz már megnevezte azt a négy versenyzőt, akit elindít jövő januárban Szaúd-Arábiában.

A címvédő Andrey Karginov mellett, az idei második Anton Shibalov, Dmitry Sotnikov (az idei 4. helyezett) és a visszatérő 2015-ös győztes Ayrat Mardeev fogja vezetni a négy Kamaz 43509-eket. A triók felállását később publikálják.

A kamionosoknál ötszörös győztes (négyszer pilótaként, egyszer navigátorként) Eduard Nikolaev nem kapott helyett a versenycsapatban. Idén a verseny elejétől nem tudta felvenni a versenyt a többiekkel és végül nem is látta meg a célt.
Ugyanakkor ott lesz Szaúd-Arábiában szervezési és technikai kérdésekben fogja segíteni a csapatot.

„Őt versenyzőnk van ma a csapatban. Mindegyik versenyző egyformán jó, de négyet kellett kiválasztanunk, aki képviseli a Kamazt és Oroszországot. Nehéz döntés volt, de végül Nikolaev lesz az, aki kiszáll a versenykamionból. A verseny során a szervezési és technikai problémákat segít megoldani a csapatnak. Úgy gondolom, hogy a sokéves versenyzői tapasztalata és szerelői gyakorlata nagy segítségünkre lesz” – mondta a csapatvezető Chagin.

A 36 éves orosz nagyrészt átveszi Chagin helyettese, Szergej Szavosztin feladatait, aki januárban otthon marad. 

„Ez egy új kihívás lesz a számomra. Mindent megteszek, ami lehetséges a csapat sikeréért” – tette hozzá Nikolaev.