Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Nasser Al-Attiyah testvére is indul

Dakar 2021: Nasser Al-Attiyah testvére is indul

Khalifa Al-Attiyah
Fotó: South Racing

Khalifa Al-Attiyah első Dakarja lesz a 2021-es szaúdi verseny.

A háromszoros Dakar-győztes Nasser Al-Attiyahot senkinek nem kell bemutatni. A 2021-es DakarRally-n a testvére, a 42 éves Khalifa Al-Attiyah is indulni fog. Ez lesz az első Dakarja. Viszonylag kevés tapasztalattal rendelkezik az autósportban. De indult már az Italian Baja-n, a Marokkó Rally-n és versenyzett a Közel-Keleti Rally Bajnokságban.

Navigátora az a Paolo Ceci lesz, aki 2010 és 2015 között mindegyik Dakarját az első 20-ban zárta. Eddigi utolsó Dakarján már a gyári Honda csapatban motorozott és a 32. helyen ért be 2016-ban. Utána az Africa Race-en indult.

Khalifa Al-Attiyah-Paolo Ceci páros a South Racing Can-Am-jével indul az SSV-ben.

„A motoros karrierem után 2019-ben elindultam az Africa Race-en egy Polaris RSR 1000-el, amiben a feleségem navigált. Kész katasztrófa volt. Rengeteg technikai problémánk volt. Végül célba értünk, mint minden korábbi versenyemen. Nem gondoltam a Dakaron való indulásra. Sokkal inkább az Africa Raceben gondolkodtam, de azt végül törölték a koronavírus miatt. Aztán kaptam egy hívást, hogy legyek Khalifa navigátora. Nem kellett sokat gondolkodnom rajta” – meséli Ceci.

A páros a Hail Baja I-en a negyedik helyen végzett az SSV-ben (T4-es kategória második hely), míg a második versenyt megnyerték a T4-ben.

A 2021-es Dakar Rally-t január 03-15. között rendezik Szaúd-Arábiában.