Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Bejelentés jövő héten

Dakar 2021: Bejelentés jövő héten

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Egy korábbi Dakar-győztes a hétvégén debütál a bakui virtuális F1-es nagydíjon.

A Dakar Rally szervezői júniusra ígérték a bejelentést a 2021-es Dakar Rallyval kapcsolatban. Ma közzé tették az időpontját: június 11-én, csütörtökön magyar idő szerint 12:30-kor kezdődik a sajtótájékoztató. A verseny történetében először egy online prezentáció keretében ismertetik a verseny útvonalát.

A párizsi sajtótájékoztatón jelen lesz Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud herceg, szaúdi sportminiszter, Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, a Szaúdi Autó és Motor Szövetség elnöke, Yann Le Moënner, az Amaury Sport Organisation vezérigazgatója, David Castera a Dakar Rally versenyigazgatója és az Amaury Sport Organisation csapata.

A jelenlévők névsora alapján arra lehet következtetni, hogy Szaúd-Arábia lesz a 2021-es Dakar Rally egyedüli házigazdája.

A Dakarhoz kapcsolódó hír, hogy a hétvégi bakui virtuális F1-es nagydíjon rajthoz áll a Dakar-győztes Matthias Walkner is. Az osztrák versenyző a Red Bullnál fog indulni Alexander Albon csapattársaként. A versenyt szokás szerint élőben közvetít az M4 Sport.