Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: A KTM visszaszerezné a koronáját

Dakar 2021: A KTM visszaszerezné a koronáját

A KTM versenyzői a 2021-es Dakar Rally-n: Toby Price, Matthias Walkner, Sam Sunderland és Daniel Sander

A KTM győzelmi sorozata 2020-ban megszakadt, így a feladat adott a versenyzők számára.

A KTM 2001 és 2019 között 18 alkalommal nyerte meg a Dakar Rally-t. Ezt a győzelmi sorozatot szakította meg Ricky Brabec a Hondával januárban. Az első szaúdi Dakaron a KTM legjobbja Toby Price lett a harmadik helyen.

A KTM célja így elég egyértelmű a 2021-es Dakarra: nyerni kell.

„A táj lenyűgözött, ahogy keresztül motoroztam Szaúd-Arábián. Időnként olyan érzés volt, mintha nem is a Földön lennék, vörös sziklák voltak mindenfelé, így olyan volt, mintha a Marson lennék. Sok dűnére számítottam, de az első héten, sok köves utat kaptunk” – emlékezik vissza a januári versenyre a 33 éves Price.

Sam Sunderland remekül kezdett januárban, de az ötödik szakaszon bukott és a verseny feladására kényszerült. Így a 2017-es győztes nem tudta megszerezni második győzelmét a Dakaron.

„Nagyon meglepett a terep és a táj, amin keresztül haladtunk az első szaúdi Dakaron. Ha egyszer megízlelted a győzelmet, akkor nem is lehet más a célod mint újra érezni azt. Azt hiszem 10 srác is megnyerheti a Dakart. Nyerjen a legjobb” – tette hozzá a 31 éves brit.

Matthias Walkner 2018-ban nyerte meg a sivatagi showt. Most célja, hogy újra győzelemre vigye az osztrák gyártó motorját.

„Azon dolgozok, hogy visszavigyem a KTM-et az első helyre a Dakaron. Januárban a Honda remek munkát végzett és Ricky megérdemelte a győzelmet. Egyre közelebb vagyunk a versenyhez és én egyre izgatottabb vagyok” – zárta a 34 éves osztrák.

A csapat negyedik versenyzője Daniel Sanders lesz, aki a KTM junior programjából került fel.

A 2021-es Dakar Rally-t január 03-15. között rendezik Szaúd-Arábiában.