Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Serradori nyert, Alonso második

Dakar 2020: Serradori nyert, Alonso második

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A nyolcadik szakasz összefoglalója.

A 2020-as Dakar nyolcadik szelektíve egy 474 kilométeres hurokszakasz volt. A motorosok és a quadosok ma nem versenyeztek Goncalves tegnapi tragédiája miatt.

Így az autósok rajtoltak elsőnek, Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah és Stephane Peterhansel voltak az elsők a pályán és nem tudták a motorosok nyomait követni. Ma mindhárman jelentős hátrányt szedtek össze a mai leggyorsabbal szemben. Peterhansel 13 perc hátránnyal a 9., Al-Attiyah 16 perc lemaradással a 11. lett. Sainz hátránya már közel 20 perc volt a 15. helyen. Így az összetettben az első három közelebb került egymáshoz.

Mathieu Serradoritól sokan vártak idén egy kiugró eredményt. A francia versenyző ezt meg is tette ma, megnyerte a szakaszt az SRT Racing buggy-jával. Ez volt az első szakaszgyőzelme a Dakaron. Mögötte a második legjobb időt Fernando Alonso érte el. A spanyolnak eddig ez a legjobb eredménye a Dakaron. Orlando Terranova lett ma a harmadik.

A kamionosoknál Karginov sorozatban harmadik részsikerének örülhetett. Ezzel tovább növelte előnyét az összetettben, már közel fél órával vezet. Shibalov lett ma a második, megelőzve Lopraist, akinek ez a legjobb eredménye az idei versenyen.

2020-as Dakar Rally állása nyolc szakasz után:
Autósok: 1. Carlos Sainz (Mini) 2. Nasser Al-Attiyah(Toyota) +6:40 3. Stephane Peterhansel (Mini) +13:09
Kamionosok: 1. Andrey Karginov (Kamaz) 2. Anton Shibalov (Kamaz) +21:12, 3. Siarhei Viazovich (MAZ) +1:05:17