Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Sainz és Price duplázott

Dakar 2020: Sainz és Price duplázott

Fotó: X-raid

Két kategóriában is olyan versenyző nyert, aki már kiesett, de visszaállt.

Al Ula és Hail között 353 kilométer volt a penzum az ötödik szakaszon.

A motorosoknál a KTM-nek felemás napja volt. Toby Price nyerte a szakaszt, ezzel idén ő lett az első duplázó a motorosoknál. Ugyanakkor Sam Sunderland bukott a 187. kilométernél. A 2017-es győztes a hátán és a vállán sérült, így a verseny feladására kényszerült. Két Husqvarnás, Pablo Quintanilla és Andrew Short lett ma a második és a harmadik.

Összesítésben továbbra is Ricky Brabec vezet a Hondával. Ő ma a negyedik lett.
Gyenes Emánuel a 44. lett az ötödik szakaszon, az Original by Motul kategóriában ma a harmadik lett. A kategóriát így is közel egy óra előnnyel vezeti. Saghmeister Gábor a 107. lett ma.

A quadosoknál az újonc Romain Dutu nyert. Azonban ő már korábban kiesett, de a szabályok adta lehetőséggel élve állt vissza, így abszolútban már nem szerepel az eredménylistán.

Az SSV-ben szintén egy korábban már kieső versenyző, Cyril Despres nyert. A harmadik szakaszon esett ki motorgond miatt. A Dakart korábban motorral megnyerő francia ma 41 másodperccel volt gyorsabb a lengyel Aron Domzalánál. Despres így már három kategóriában is nyert szakaszt a Dakaron (motor, autó, SSV).

Az autósoknál Carlos Sainz volt ma a leggyorsabb, a kategóriában ő lett az első duplázó idén. Nasser Al-Attiyah lett ma a második. Érdekesség, hogy Al-Attiyahnak és Sainznak is 34-34 szakaszgyőzelme van. Kinek lesz több a verseny végére?

Stephane Peterhansel lett ma a harmadik. Al Rajhi ismét jól ment és negyedik lett. Fernando Alonso ma 12 perc hátránnyal a 7. helyen finiselt. A spanyolnak kétszer is meg kellett ma állnia.

A kamionosoknál a címvédő Nikolaev technikai hiba miatt megállt, már 3 óra lemaradást szedett össze. Ezzel a címvédés valószínűleg elúszott. A legnagyobbaknál ma egy ötödik győztes iratkozott fel a listára Sotnikov személyében. Az összetettben továbbra is vezető Karignov ma a harmadik lett. Viazovich ma negyedik lett, így abszolútban a harmadik helyre csúszott vissza.

Holnap, a pihenőnap előtti utolsó napon Hail és Rijád között egy 478 kilométeres szelektív vár a mezőnyre. Az élő közvetítésünket ITT tudod majd követni.

Dakar Rally 2020 állása az ötödik szakasz után:
Motor: 1. Ricky Brabec (Honda) 19:07:19; 2. Toby Price (KTM) +9:06; 3. Kevin Benavides (Honda) +11:32 … 37. Gyenes Emánuel +4:40:36 … 108. Saghmeister Gábor +15:46:50
Autó: 1. Carlos Sainz (Mini) 19:04:13; 2. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +5:59; 3. Stephane Peterhansel (Mini) +17:53
Kamionok: 1. Karginov 20:10:02 2. Shibalov +14:53 3. Viazovich +23:58