Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Price hatodik versenyén harmadik győzelmére hajt

Dakar 2020: Price hatodik versenyén harmadik győzelmére hajt

Fotó: Red Bull

Amikor célba ért, mindig dobogóra tudott állni az ausztrál motoros.

Toby Price 2015-ben indult első Dakarján, egyből a harmadik helyen végzett. Egy évvel később az első ausztrál lett, aki megnyerte a Dakart. A 2017-es versenyen bukott és combcsonttörés miatt fel kellett adnia a versenyt. Eddig ez volt az egyetlen Dakarja, amit nem tudott befejezni.
A 2018-as sivatagi shown ismét harmadik lett, míg egy évvel később a Dakar előtt megsérült, meg kellett műteni a csuklóját. Vállalta a versenyt és fájdalmai ellenére megszerezte második Dakar győzelmét.

Price nem zárkózik el attól, hogy egyszer négy keréken induljon a Dakaron. Autóval már többször indult hazájában a Finke Desert Race-n, idén a Baja 1000-en is elindult Nasser Al-Attiyah társaként.
Az idei Marokkó Rallyn 7 másodperccel maradt le a dobogóról legjobb KTM-esként.

„A Marokkó Rally nehéz volt és éppen lemaradtam a dobogóról, ami frusztráló. A navigáció nehéz volt, meg kellett tanulnunk kevés információból menni. Remélem ez segít majd a Dakaron. A Honda és a Yamaha is keményen dolgozik, hogy megnyerje a Dakart. A motorunk erős, gyors és megbízható, ahogy a csapattagjai is, akik nagyon jól ismerik a Dakaron való versenyzést. Mindannyian ismerjük a munkánkat és tudjuk, hogy miként nyerhetünk. Jordi Viladoms – korábbi versenyző, jelenleg a KTM csapatmenedzsere – sokat segített, hogy sikeres tudjak lenni. Nem sok segítséget kaptam Marc Comatól, amikor versenyzett, csak a Dakar alapjait mondta el, hogy megértsem ezt a versenyt. Akkor még nem tudtam, hogy mennyire lehetek jó a Dakaron.”-mondta a 32 éves Price.

2020-ban Szaúd-Arábiában hatodik Dakarján megszerezheti a harmadik Dakar győzelmét, amivel utolérné az örök ranglistán Richard Sainct-ot és olyan legendákat előzne meg mint, Hubert Auriol, Gaston Rahier és Fabrizio Meoni.
Arra, hogy szerinted ki nyeri a 2020-as Dakart ITT tudsz szavazni.