Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Peterhanselnek mégsem a felesége fog navigálni?

Dakar 2020: Peterhanselnek mégsem a felesége fog navigálni?

Fotó: Red Bull

Egészségügyi okokból maradhat távol a versenytől Andrea Peterhansel.

Stephane Peterhansel még mindig éhes a sikerre. A 2020-as Dakaron felesége, Andrea navigálásával szeretne felérni a csúcsra. Andrea Petrhansel ötször teljesítette motorral a Dakart, autóval háromszor indult, míg kamionnal egyszer állt rajthoz.

Stephane Peterhansel és Andrea Peterhansel idén együtt nyerte meg a tereprali világkupát egy Minivel. A 2020-as Dakar előtt az utolsó versenyük a Riyadh Rally lett volna. Azonban a tesztek során Andrea nem érezte jól magát a Mini JCW Buggyban.

„Közvetlenül a párizsi sajtótájékoztató után, ahol bejelentették a szervezők a jövő évi verseny részleteit, részt vettünk egy alapos orvosi vizsgálaton. Mivel nem volt sok idő a Riyadh Rallyig, úgy döntöttünk a csapattal és az orvossal, hogy megvárjuk a vizsgálatok eredményét mielőtt Andrea visszaül a versenyautóba.”-mondta Peterhansel.

A portugál Paulo Fiúza navigált végül a Szaúd-Arábiai versenyen Peterhanselnek, ahol a második helyen végeztek. A portugál navigátor korábban több X-raid ügyfélnek navigált és régóta ismerik egymást Mr. Dakarral.
„Paulonak az volt az előnye, hogy volt már tapasztalata Szaúd-Arábiából. Pályafutásom során azonban először mentem olyan navigátorral, aki nem beszél franciául. Beletelt egy kis időbe, amíg hozzászoktam, de aztán nagyon jól ment.”-zárta Peterhansel.

Várhatóan a következő két hétben kiderül Andrea Peterhansel fog-e navigálni Stephanenak januárban. Ha nem, valószínűleg Paulo Fiúza ugrik be a helyére.