Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Nyilatkozatok az ötödik szakaszról

Dakar 2020: Nyilatkozatok az ötödik szakaszról

Fotó: Red Bull

Volt, aki a kitört kerekéről, volt aki a defektekről és volt, aki első szakaszgyőzelméről mesélt.

Tom Coronel: „Hirtelen furcsa rezgést éreztem, majd nem sokkal később elvesztettük a bal hátsó kereket. Azt gondoltuk: hé mi folyik itt? Az összes kerékcsavar kiszakadt. Ezután kivettünk egy-egy csavart a többi kerékből és úgy mentünk tovább.”

Martin Macik: „A 80. kilométernél ráugrattunk a porban egy sziklára és megsérült a kormányösszekötő rúd. Ki kellett cserélnünk, ez fél óránkba került, utána repültünk tovább a cél felé.”

A quadosoknál az újonc Romain Dutu pályafutása első Dakar szakaszgyőzelmének örülhetett:
„Nagyszerű! A rajt után 40 vagy 50 kilométerrel megelőztem Alexandre Giroudot, majd 200 kilométer után Ignacio Casalet is elkaptam és rájöttem, hogy első vagyok. Nagyon boldog vagyok, ez az első Dakarom és meg van az első szakaszgyőzelmem. Néhány helyen láttam, hogy a többiek kicsit tartalékolnak, kihasználtam ezt és keményen nyomtam.”

A quadosoknál az összetettben vezető Ignacio Casale:
„Ez egy nagyon jó szakasz volt a számomra. Giroud és Dutu megelőztek ma, nagyon gyorsak voltak. Hagytam őket elmenni nem akartam az ő tempójukban menni, még akkor sem ha tudtam volna. Az volt a célom, hogy ne veszítsek túl sok időt a riválisaimmal szemben. Ma kezdődött az igazi Dakar.”

Paolo Gonqalves, aki tizedik helyen ért be ma: „Ez egy nehéz szakasz volt. Az utolsó 200 kilométeren nehéz volt a navigáció. Szóval megpróbáltam nyomni amennyire csak tudtam, de a többiek még keményebben nyomták. Ez egy nehéz szakasz volt, amit probléma nélkül fejeztem be, tehát boldog vagyok. A Dakaron vagyunk és itt fontos, hogy eljuss a célba. Volt egy mechanikai problémám korábban, majdnem kiestem, de nem adtam fel. Vártam a pályán, megcsináltuk a motort. A cél, hogy a legjobbamat nyújtsam, mivel már nincs esélyem egy jó eredményre (59. helyen áll – a szerk.). Ehelyett megpróbálok minden szakaszon kimagaslóan teljesíteni.”

Stephane Peterhansel ma egy harmadik időt ért el:
„Ez egy teljesen más jellegű szakasz volt. Számunkra nem volt igazán tökéletes, mert volt két defektünk. Egy az elején egy sziklán, egy lassú defekt pedig a dűnés részen. Nem tudom miért, talán csak egy bokor volt. Tehát kétszer meg kellett állnunk és a második alkalommal Carlos megelőzött. Megpróbáltam őt követni, de nagyon gyors volt. Nagyon nyomta és nagyon a határon mentem, hogy utolérjem.”

A ma második helyen finiselő Nasser Al-Attiyah:
„Jó szakasz volt a számunkra, de a pálya jobban kedvezett a buggyknak. Volt egy defektünk 5 kilométerrel a vége előtt. Úgy döntöttünk nem cseréljük ki.”

A mai szakaszt megnyerő Carlos Sainz:
„Nagyon keményen nyomtam a végén. Nagyon boldog vagyok, mert az autó nagyon jól működik. Az elején volt egy defektem. Mindent megteszek, amit tudok, holnap mi leszünk az elsők a pályán, az teljesen más lesz.”

Az idei versenyen szakaszt nyerő Ross Branch:
„A vállam még mindig nagyon fáj, ezért próbálok rá vigyázni és tartani a tempóm. A mai nap jó volt. A navigáció nem volt olyan rossz mint tegnap. A dűnék nagyon mások voltak és nem olyanok, mint amire számítottam. Sok volt a fű és a tevefű rajtuk. A motor sokat ugrált, ami fárasztó volt.”

Kevin Benavides: „Fizikailag nehéz volt a mai nap. Volt egy eltévedésem az elején.”

Laia Sanz: „Nem voltam ma gyors, de örülök, hogy itt lehetek. Ha a szakaszok ilyen lesznek sok minden fog történni. Amikor tudom jobban fogom nyomni, de türelmesnek kell lennem.”