Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Nyilatkozatok a negyedik szakasz után

Dakar 2020: Nyilatkozatok a negyedik szakasz után

Fotó: Red Bull

Sziklák és defektek tömkelege, de volt, akinek ez volt az első defekt mentes napja.

Martin Macik 10. lett ma a kamionosoknál közel fél óra hátránnyal:
„Nagy porban kezdtük a szakaszt, köszönhetően a fél percenkénti indításnak. Meg találtuk a helyes utat és jó tempóban haladtunk (sokáig a 4. helyen álltak – a szerk.) egészen a végéig. Ott volt két defektünk, amivel elszállt a remény a jó helyezésre.”

Toby Price hatodik lett ma, de a hátránya mindössze 3 perc volt:
„Volt néhány apró hibám. Nem vesztettem túl sok időt, még mindig versenyben vagyok.”

Aron Domzala ma 19 másodperccel maradt le a győzelemről az SSV-ben:
„200 kilométerrel a vége előtt elveszítettük a pótkerekünket. Nagyon stresszes volt, így vezetni ezen a pályán. A szakaszon, ahol millió szikla van. De azt hiszem jól sikerült.”

Az autósoknál az összetettben továbbra is vezető Carlos Sainz:
„Az utolsó 100 kilométer volt a legkeményebb rész, amivel valaha találkoztam a Dakaron. Őrületes volt. Sziklák voltak mindenhol és láttam rajtuk a motorok nyomát. Ilyenkor gond nélkül beérni a célba felér egy győzelemmel.”

Jakub Przygonski ma a nyolcadik lett:
„Ez egy nehéz szakasz volt. Volt két defektünk.”

Az Original by Motul kategóriát megnyerő Gyenes Emánuel:
„Ez egy nagyon nehéz nap volt. Az eleje tempós volt, de nehény helyen nagyon sziklás.”

A quadosok versenyét megnyerő Ignacio Casale:
„Szörnyű nap volt számomra, sokféle terepen, de rengeteg sziklán. Defektet kaptam, ezért az utolsó 70 kilométeren sok akadályt kikerültem. Óvatos és következetes voltam, a tervemmel összhangban: napról napra kiegyensúlyozottnak lenni és megnyerni a Dakart.”

Az autósoknál ma szakaszt nyerő Stephane Peterhansel, aki ezzel a Afrikában, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten is tudott már nyerni:
„Az elmúlt napok gondjai után jó érzés nyerni, még akkor is ha volt egy defektünk és egy eltévedésünk. Nem volt hibátlan, de nagyszerű érzés nyerni. Ez az új Dakar ragyogó, a szervezők eddig tökéletes munkát végeztek.”

Nasser Al-Attiyahnak ez volt az első olyan napja az idei Dakaron , amikor nem volt defektje:
„Nagyszerű munkát végeztünk, de nem volt könnyű. Megpróbáltunk támadni a végén, de trükkös volt. Boldog vagyok, mert úgy néz ki holnap dűnés rész jön. Amiatt is boldog vagyok, hogy ma nem volt defektünk. Mathieu nagyszerű munkát végzett, vigyáztunk az autóra, mert még hosszú út áll előttünk. Ez egy nehéz Dakar, még a vezetési stílusomon is változtatnom kellett.”