Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Nyilatkozatok a második szakasz után

Dakar 2020: Nyilatkozatok a második szakasz után

Fotó: X-raid

Peterhansel, Al-Attiyah és Terranova mesélt a mai kalandjaikról.

Orrlando Terranova a mai szakasz után átvette a vezetést az összetettben. Így értékelt a neomi célban: „Jó volt, de nagyon nehéz. Már az elejétől kezdve nyomtuk, 60 kilométer után kaptunk egy defektet. Szóval óvatosabban kezdtünk menni. Később láttuk, hogy Nasser Al-Attiyah szembe jön velünk. Tudtuk, hogy jó irányba megyünk mégis tettünk egy kört. Ez nagy hiba volt, sok időt vesztettünk. Ezután próbáltuk tolni neki, de óvatosan, mivel még mindig nagyon köves volt a talaj.”

Al-Attiyah az ötödik helyen zárt, ma is több defektje volt. „Tegnap három defektünk volt, majd ma is volt három. Nem könnyű… Ez egy mindenki számára új terület, ma hibáztunk és eltévedtünk egy kicsit, de mindenki hibázik. Ez egy érdekes Dakar, ezt meg kell köszönnünk a szervezőknek. Nagyon nyitott a verseny, talán csak az utolsó nap dől el ki nyer.”-értékelt a katari.

Stéphane Peterhansel 20 percet kapott ma, most mesél az okokról:
„Furcsa volt a mai nap. Néha azt gondoltuk az élen vagyunk aztán pár kilométer múlva elveszítettünk mindent és körbe mentünk. A legnagyobb hibát 10 kilométerrel a vége előtt követtük el, ott talán 10 percet is elveszítettünk. Aztán öt kilométerrel a cél előtt gondom akadt a szervokormánnyal, lejött a tengelyről. Nagyon furcsa érzés volt, mert nagyon gyorsan mentem és szerencsém volt, hogy csak egyenesen haladtam. Egyáltalán nem kormányozni nagyon furcsa érzés volt.”

Fernando Alonso a saját kalandjairól ITT mesélt.