Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Kolomy bukott ma, nem indul

Dakar 2020: Kolomy bukott ma, nem indul

Fotók: 3RCZcom., Red Bull

Néhány kép a mai shakedownról.

A 2020-as Dakar Rally mai programjában az adminisztratív és a technikai átvételek szerepeltek valamint a shakedown. Utóbbin bukott a cseh Martin Kolomy és navigátora, Jiří Stross.

Egy ugrató után orra esett a Ford Raptor és többször is átfordult. A páros kórházba szállították az esetet követően. Kolomynak a második és a harmadik csigolyája is megsérült. Így ők nem tudnak indulni az idei Dakaron.

Martin Kolomynak ez lett volna a tizedik Dakarja. Az eddigi kilencen kamionnal indult. Az idén Martin Prokop hátvédjeként indult volna. Prokop számára ezzel megváltoztak a dolgok (a top ötöt vették célba), hátvád nélkül maradtak, így saját bevallásuk szerint óvatosabbak lesznek. Közben honfitársa, tavalyi hátvédje, Tomas Ourednicek felajánlotta, hogy viszi Prokop néhány tartalék alkatrészét. Ourednicek idén a saját csapatával vesz részt a Dakaron.

Egy szomorú hír is jutott mára. 98 éves korában otthonában elhunyt a Dakar Rallyt alapító Thierry Sabine édesapja, Gilbert. Gilbert Sabine maga is aktívan részt vett a Dakar szervezésében, hiszen fia 1986-os halála után ő rendezte a versenyt 1993-ig, akkor adta el a jogokat az ASO-nak (akik ma is szervezik a versenyt).

Néhány kép és videó a mai shakedownról: