Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Így emlékeznek a versenytársak Goncalvesra

Dakar 2020: Így emlékeznek a versenytársak Goncalvesra

Megható üzenetek a társaktól.

Mint arról beszámoltunk Paulo Goncalves bukott ma és belehalt sérüléseibe. Rá emlékeznek versenytársai.

Sam Sunderland: „Paulo, szerencsés vagyok, hogy a legtisztább úton ismertelek meg, miközben osztoztunk szenvedélyünkön a motorozáson, a határok kitolásán és egymás legyőzésén. Harcos voltál minden értelemben, mégis egy jószívű ember. Könnyekkel a szememben írom ezt az üzenetet, gondolva azokra, akiket elhagytál, addig amíg újra nem találkozunk barátom.”

Laia Sanz: „Nagyon nehéz nap! Életem legrosszabb szakasza. Még mindig nem hiszem el. Az egyik legjobb ember volt a bivouacban. Egy igazi példakép és egy igazi Dakar versenyző. Az egész világ szeretett Paulo.”

Matthias Walkner: „Pontosan így emlékszem rád, bajnok. (Instagramra egy képet posztolt, ahogy Goncalves a Dakaron elért dobogós helyért járó kupát emeli a magasba. – a szerk.) Olyan szörnyű. Az eredmények és az első helyekért való harc hirtelen a háttérbe került. Paulo volt az első, aki 2016-ban a súlyos balesetemnél megállt és segített. Hihetetlen kedves, segítőkész és tisztességes sportoló – mindenki szerette őt. Néhány nappal ezelőtt azt mondta nekem, talán ez az utolsó szezonja. Pályafutásom elején Paulo mindig tippeket adott a navigációhoz. Paulo olyan nagyszerű ember volt! Annyira tragikus, nem tudom mit mondjak. Mélységes részvétem a családjának és a barátainak.”

Joan Barreda Bort: „Még mindig nem hiszem el, hogy ez történt. Éveken át vigyázott rám, mint egy testvér. A lelkemben mindig megmaradnak azoknak az óráknak a nagyszerű emlékei, amelyeket együtt töltöttünk a sivatagban. Szeretlek Paulo.”

Ricky Brabec: „Speedy, (ez volt a beceneve – szerk.) köszönöm a nevetésedet, az idődet, a vicceket és mindenekelőtt a barátságodat. Imáim a családoddal és a gyerekeiddel vannak.”

Toby Price: „A rally sport legrosszabb napja. Nyugodj békében Paulo. Gondolataim és imáim a családoddal és a barátaiddal vannak.”

Andrew Short: „Elmondhatatlan és nehéz megérteni ezt. Paulo elképesztő ember volt és remek versenyző. Gondolataim és imáim a családjával vannak. A mai napot soha nem fogom elfelejteni.”

Carlos Sainz: „Nagyon szomorú nap, nagy vesztességgel. Nyugodj békében Paulo.”

Fernando Alonso: Nagyon szomorú nap. Óriási ölelés Paulo Goncalves családjának és barátainak. Bajnok. Nyugodj békében!”

Gyenes Emánuel: „Ez egy nagyon szomorú nap. A gondolataim Paulo Goncalves családjával és barátaival vannak.”