Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Gerard De Rooy nem indul

Dakar 2020: Gerard De Rooy nem indul

A kamionosok egyik élmenője távol marad, de csapata megnevezte a négy versenyzőjét.

Gerard De Rooy nem vesz részt 2020. január 05-17. között Szaúd-Arábiában a következő Dakaron. A holland versenyző egészségügyi ok miatt marad távol a versenytől. A hátán lévő sérvet kell műteni. 2010-ben szintén a háta miatt maradt távol a versenytől, míg egy évvel később ez is közrejátszott abban, hogy nem tudta teljesíteni a távot.

A kétszeres Dakar-győztes a marokkói tesztjükön vette észre, hogy pár nap után fájdalmai voltak, a két hetes Dakar jelen pillanatban túl nagy kockázat lenne. Bár a versenyen nem indul, ott lesz Szaúd-Arábiában, hogy tanácsaival segítse a csapatot, hiszen négy kamionnal indul a Team De Rooy a 2020-as Dakaron.

Federico Villagra tavaly a negyedik lett a Team De Rooy Ivecojával, jövőre azonban ő sem indul. A ő kamionját végül a 34 éves Vick Versteijnen kapja. Versteijnen 2015-ben egy DAF-fal indult első Dakarján, amit be is fejezett. Rá egy évvel később ismét célba ért. 2017-ben Scaniaval kiesett.

A 32 éves holland Janus jr van Kasteren is csatlakozik a Team De Rooyhoz. 2018-ban indult első Dakarján, az idei versenyhez hasonlóan a vége előtt nem sokkal kellett feladnia a versenyt technikai hiba miatt. Tavaly volt több biztató top 10-es eredménye.

Ton Van Genugten 2019-ben két szakaszt megnyerve a hetedik helyen ért be Team De Rooy kamionjával. 2020-ban ő sem lesz a csapat tagja, ahogyan a tavalyi tizedik Maurik van den Heuvel sem.

Helyükre Albert Llovera és Michiel Becx érkezik. Michiel Becx idén januárban debütált a Dakaron egy Mitjet buggy-val, nem ért célba. A mozgáskorlátozott Albert Llovera 2007-ben debütált egy Isuzuval a Dakaron, 2016-ban és 2017-ben egy Tatrával indult. Llovera lesz a gyors segítség Versteijnen és van Kasteren számára, míg Beck egy alkatrészekkel még inkább megpakolt Ivecot fog vezetni.