Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: De Villiers nyert, Alonso bajban

Dakar 2020: De Villiers nyert, Alonso bajban

Fotó: Red Bull

A motorosoknál, az autósoknál és a kamionosoknál is új éllovas van.

Ma az Al Wejh és Neom közötti szakasz vár a mezőnyre, 367 versenykilométerrel. A versenyzők ma 15 perccel az indulás előtt kapták meg az itinert. Ez volt a maratoni szakasz első fele.

A motorosoknál az a Ross Branch nyert, aki tavaly a 13. helyen zárta első Dakarját, ezzel a legjobb újonc lett akkor. A botswanai motorosnak ez volt az első sikere a Dakaron. Toby Price és Ricky Brabec is időt vesztett, a címvédő 2 perc büntetést is kapott. Laia Sanz bukott ma, de folytatta és a 37. helyen ért be.

Sam Sunderland a második lett, de ez is elegendő volt a KTM versenyzőjének, hogy átvegye a vezetést az összetettben. Ma Pablo Quintanilla lett a harmadik.

Gyenes Emánuel a 49. lett a második szakaszon, az Original by Motul kategóriát ismét megnyerte, így ott vezet is. Saghmeister Gábor a 119. helyen ért be.

A quadosoknál Casale, míg SSV-ben Lopez Contardo nyert, mindketten vezetik is a kategóriájukat.

Az autósoknál a 2020-as Dakar második szakaszán a legnagyobb dráma Fernando Alonsoé volt. 52 kilométer megtétele után még a harmadik helyen állt, de a 160. kilométernél kiszakította a Toyota bal első kerekét. Megcsinálták, végül 2,5 óra hátránnyal értek be.

Sokáig úgy nézett ki Al Rajhi nyeri a szakaszt, de a végén hibázott és 20 percet vesztett. Így végül de Villiers idei első rész sikerének örülhetett. Az összetettben azonban a ma másodikként végző Orlando Terranova vette át a vezetést, miután De Villiersnek tegnap defektje volt és sok időt vesztett vele. Ma Al Qassimi lett a harmadik. A Minivl versenyző Terranovának volt ma egy defektje és egy helyen szembe jött vele Al-Attiyah. A katari végül ötödikként zárt ma, míg Sainz a 6. és Peterhansel a 12. helyen ért be.

A kamionosoknál Viazovich legyőzte ma a Kamazokat a MAZ-zal, ami azt is jelenti, hogy átvette a vezetést az összetettben. Ma Sotnikov lett a második megelőzve Karginovot. A címvédő Nikolaev ötödik helyen zárta a második külön próbát.

Holnap egy hurokszakasz vár az indulókra Neom körül, 427 kilométeres lesz a szelektív. Az élő szöveges közvetítésünket ITT tudjátok követni.

Dakar 2020 állása a második szakasz után:
Motorosok: 1. Sunderland 7:05:22, 2. Quintanilla + 1:18, 3. K. Benavides + 1:32
Autósok: 1. Terranova (MINI) 7:07:36, 2. Sainz (MINI) +4:43, 3. Al-Attiyah (Toyota) +6:07
Kamionosok: 1. Viazovich 07:29:52, 2. Sotnikov +4:20, 3. Karginov +7:12