Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Botswana, Angola, Namíbia és a Dél-afrikai Köztársaság lehet a házigazda

Dakar 2020: Botswana, Angola, Namíbia és a Dél-afrikai Köztársaság lehet a házigazda

Fotó: Red Bull

A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Arab Emírségek is szeretnék vendégül látni a versenyt.

A 2019-es Dakar Rally szervezése során az ASO nem várt problémával szembesült, mivel a Dél-Amerikai országok sorban szálltak ki a verseny mögül. Végül Peru bevállalta, hogy egyedüli házigazdaként rendezi meg a Dakar Rallyt. Már akkor is felröppentek a hírek, hogy a verseny visszatérhet Afrikába, azóta pedig egyre erősebbek ezek a pletykák.

Most azonban már kézzelfoghatóbb dolgok is vannak a visszatéréssel kapcsolatban. Az Angolai Motorsport Szövetség (FADM) már ismertetett egy tervet a 2020-as Dakar Rallyról. E szerint Fokvárosban lenne a rajt és a cél, közben pedig Botswanát, Angolát, Namíbiát is érintené a mezőny.
Az 1992-ben megrendezett Párizs-Fokváros versenyen már érintette a Dakar mezőnye Angolát, Namíbiát és a Dél-afrikai Köztársaságot. Így ha valóban ez lesz a verseny útvonala Botswana lehet az új helyszín, ahol még sohasem járt a mezőny. Namíbiával kapcsolatban nagy kérdés, hogy meg kapná-e a verseny a szükséges engedélyeket, miután nagyrészt természetvédelmi területeken zajlana az országban a verseny.
Az alábbi képet rakta ki az Angolai Motorsport Szövetség pár napja a Facebook oldalára:

Fotó: FADM

Közben a legújabb hírek szerint az Egyesült Arab Emírségek is jelezték, hogy szívesen vendégül látnák a Dakar Rallyt. Amennyiben megvalósulna, el lenne az első alkalom, hogy a Dakar Rallyt a Közel-Keleten rendezik meg.

A szervező ASO még nem döntötte el, hogy marad Dél-Amerikában a verseny vagy visszatér Afrikába.
Az elmúlt napokban a Dél-Amerikai sajtóban arról lehetett olvasni, hogy amennyiben a verseny Dél-Amerikában marad, akkor az idei versenynek otthont adó Perut nem érintené. Ez a verzió szerint a 2020-as Dakar Rally Chilében kezdődne, majd Argentínában folytatódna, itt lenne a pihenőnap Villa Carlos Pazban, végül Paraguayban lenne a cél. Tavaly tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy 2020-ban Ecuador is beszállna a Dakarba, most erről nagyon nagy a csend.

bike tracks