Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: 4 nap alatt 4 különböző győztes az autósoknál

Dakar 2020: 4 nap alatt 4 különböző győztes az autósoknál

Fotó: Red Bull

Peterhansel nyert, de továbbra is Sainz vezet. Volt olyan kategória, ahol 19 mp döntött a győzelemről.

Ma Neom és Al Ula között egy 453 kilométeres szelektív várt a mezőnyre.

A motorosoknál a tegnapi szakaszt megnyerő Ricky Brabec kezdett a legjobban, majd Toby Price és Kevin Benavides (volt egy kisebb esése) állt az élen, végül Sam Sunderland érte el a legjobb időt. Sunderland azonban 5 perc büntetést kapott gyorshajtásért, így végül csak a nyolcadik lett. Ezzel Jose Ignacio Cornejo Florimo pályafutása első Dakar szakaszgyőzelmének örülhetett. Kevin Benavides lett a második, az ismét remekül motorozó Ross Branch előtt.

Barreda Bortnak volt ma egy kisebb bukása, de folytatta.
Az összesítésben továbbra is Brabec vezet, Benavides és Cornejo Florimo előtt.

Mint arról beszámoltunk tegnap 10 km/órás sebességgel esett el Xavier De Soultrait, akinek megsérült a csuklója. Ma folytatta, de 300 kilométer megtétele után bedobta a törölközőt. Ez komoly érvágás a Yamahának, két nap alatt elvesztették a két legjobb versenyzőjüket.

Gyenes Emánuel ma a 39. lett, az Original by Motul kategóriát ismét megnyerte és továbbra is vezeti a kategóriát. Saghmeister Gábor 346 kilométernél a 119. helyen haladt el.

A quadosoknál idei harmadik részsikerének örülhetett Ignacio Casale, így már 20 percnél is többel vezet összetettben.
SSV-ben 19 másodperc döntött a győzelemről, az újonc Mitchell Guthrie nyert Aron Domżała előtt.

Az autósoknál négy nap alatt négy különböző győztes volt. Ma Stéphane Peterhansel diadalmaskodott. Mr Dakarnak volt egy defektje és egyszer el is tévedtek. Al-Atiyah lett a második, ő tegnap három perc büntetést kapott, mert feltartotta Sainzot, hiába jelzett a Sentinel. Ma Sainz lett a harmadik, összetettben fordított sorrendben állnak ők hárman. Fernando Alonso az eddigi leghosszabb szakaszt a 13. helyen zárta.

Reggel még vezetett a kamionosoknál Siarhei Viazovich a MAZ-zal. A negyedik szakasz első felén jól ment és az élen állt, de a közepétől időt vesztett, végül csak a hatodik lett 15 perc hátránnyal. Ma Shibalov nyert, Karginov és Sotnikov előtt. Karginov átvette a vezetést.

Holnap Al Ula és Hail közötti 353 kilométer vár a még versenyben lévőkre, melyről élő közvetítésünket ITT tudod nyomon követni.

Dakar Rally 2020 állása négy szakasz után:
Motor: 1. Ricky Brabec (Honda) 15:06:43; 2. Kevin Benavides (Honda) +2:30; 3. Jose Ignacio Cornejo (Honda) +8:31 … 41. Gyenes Emánuel +3:43+23
Autó: 1. Carlos Sainz (Mini) 15:12:12; 2. Nasser Al-Attiyah,(Toyota) +3:03; 3. Stephane Peterhansel
Kamion: Karginov (Kamaz) 15:54:43; 2. Viazoivich (MAZ) +10:43; 3. Shibalov (Kamaz) +15:02