Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Sainz esélyei elszálltak

Dakar 2019: Sainz esélyei elszálltak

Fotó: Red Bull

Loeb is sokat vesztett a harmadik szakaszon, Barreda Bort kiesett.

Ma 331 kilométer volt a penzum San Juan de Marcona és Arequipa között.

A motorosoknál a nap egyik vesztese Walkner volt, az osztrák KTM-es sok időt veszett, csak a 15. helyen ért be 23 perc hátránnyal. Nála is rosszabbul járt Barreda Bort. A spanyol Hondás elakadt a 143. kilométernél és nem tudta önerőből kiszabadítani a motorját. Végül bedobta a törölközőt és az esélyesek közül ő lett az első kieső. A szakaszt a Yamahas De Soultrait nyerte, Quintanilla és Benavides előtt. Quintanilla ezzel az összetettben az élre állt. Gyenes Emánuel ma az 51. helyen finiselt, az Original by Motul kategóriában három szakasz után az ötödik helyen áll.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nem a spanyolok napja volt a Dakaron. Carlos Sainz Minijének a felfüggesztése sérült meg egy árokba ugratás után. Sikerült megjavítaniuk és folytatják a versenyt, de hátrányuk már több, mint három óra. Ezzel győzelmi esélyei elszálltak. A WP3-nál a 80. helyen haladt át a címvédő.

De Villiersnek technikai gondja volt a Toyotával, 50 percet vesztett. Despres és Loeb is rengeteg időt vesztett ma. Utóbbi 42 percet vesztett ma. Peterhansel a tegnapi gondok után ma nyerni tudott. Három és fél percet adott Al-Attiyahnak, aki az összetettben átvette a vezetést. Przygonski végzett harmadikként. Szalayék a WP7-nál 44.-ként haladtak el.

A kamionosoknál is gondban az egyik esélyes, De Rooy az első 100 kilométeren másfél óra hátrányt szedett össze. Karginov nyerte a szakaszt megelőzve Villagrat és Sotnikovot.

Dakar Rally 2019 állása a 3. szakasz után:
Motorosok:
1. Quintanilla 2. Benavides +0:11:23 3. Sunderland +0:12:12
Autósok:
1. Al-Attiyah 2. Al Rajhi +0:06:48 3. Peterhansel +0:07:03
Kamionosok:
1. Nikolaev 2. Villagra +0:05:17 3. Sotnikov +0:08:42