Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Loeb nyert, Brabec az élről esett ki

Dakar 2019: Loeb nyert, Brabec az élről esett ki

Fotó: Red Bull

A nyolcadik szakasz összefoglalója.

361 kilométeres mért szakasz várt ma a mezőnyre San Juan de Marcona és Pisco között, amelyről a szervezők azt mondták még a tegnapinál is nehezebb lesz.

Hatalmas drámát hozott ma a verseny a motorosoknál. Ugyanis az összetettben vezető Brabec számára az 56. kilométernél véget ért az idei verseny miután eltörött a motor blokkja. Ezzel a Honda elvesztette az esélyét az idei Dakar megnyerésére. Ma három KTM végzett az élen, Walkner, Price és Quintanilla sorrendben. Az összetettben, így Price vette át a vezetést. Gyenes Emánuelnek gondjai lehetnek, mivel még a WP1-et sem érte el.

A kamionosoknál az éllovas Nikolaev ma ugyanott akadt el, ahol Despres és Sainz és vesztett rengeteg időt. A szakaszt Sotnikov nyerte, 1 órát adott Nikolaevnek, ezzel az összetettben is az élre állt Sotnikov. Ma Viazovich lett a második, De Rooyt megelőzve.

Ami az autósokat illeti, náluk Peterhanselnek volt pocsék napja. A francia versenyző, amit tegnap ledolgozott a hátrányából, azt ma elbukta és visszacsúszott a negyedik helyre összetettben. Ezzel Al-Attiyah nagy lépést tett harmadik Dakar-győzelme irányába, miután 45 perc előnye van üldözőivel szemben. A szakasz elején még Sainz volt a leggyorsabb, de aztán elakadt egy dűnesornál, végül több mint 1 óra hátránnyal ért be. Sainztól nem messze akadt el Despres is, ő is közel 1 óra hátrányt zsebelt be. Loeb ma ismét rákapcsolt és újabb szakaszt nyert meg, a negyediket az idei versenyen. Al-Attiyah lett a második, megelőzve Pryzgonskit. A Szalay Balázs-Bunkoczi László duó a 20. helyen érintette a WP6-ot. Az összetettben még nagy csata lesz a második-harmadik helyért Roma, Loeb és Peterhansel között, hét percre vannak egymástól.

Dakar Rally 2019 állása a nyolcadik szakasz után:
Motorosok:
1. Price 2. Quintanilla +0:01:03 3. Walkner +0:06:35
Autósok:
1. Al-Attiyah 2. Roma +0:46:29 3. Loeb +0:0:46:45
Kamionosok:
1. Sotnikov 2. Nikolaev +0:26:49 3. De Rooy +1:07:43