Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Loeb nyert, Al-Attiyah növelte az előnyét

Dakar 2019: Loeb nyert, Al-Attiyah növelte az előnyét

Fotó: Red Bull

Az ötödik szakasz összefoglalója.

Ma a maratón második fele várt a mezőny még versenyben lévő részére. A köd miatt késleltet rajtnál a motorosok és a quadosok csoportokban vágtak neki a Moquegua és Arequipa közötti 345 kilométeres szelektívnek. Az autósok és a kamionosok szintén Arequipa ba érkeztek meg, de ők Tacnaból indultak és rájuk 519 versenykilométer várt a pihenő nap előtt.

A motorosoknál egy újabb esélyes búcsúzott ma, Paolo Goncalves a szakasz 155. kilométerénél bukott. A Honda portugál versenyzője enyhe fej sérüléseket szenvedett és a keze sérült meg. Sam Sunderland megállt segíteni riválisának, az itt töltött 10 percet jóváírták neki. Sunderland nyerte a mai napot, amivel összetettben is feljött a második helyre. A Yamahas De Soultrait lett a második, Walknert megelőzve. Az Original by Motul kategóriát eddig vezető Max Hunt számára is véget ért az idei Dakar, miután bukott és a motorja túlságosan megsérült, így nem tudja folytatni.  Gyenes Emánuel a 45. lett ma, az Original by Motul kategóriában pedig átvette a vezetést.

A kamionosoknál a napot a második helyről kezdő Macik törte ki a Liaz kerekét és vesztett több mint 2 és fél órát. A WP7-nél Nikolaev vezet Sotnikov és Viazovich előtt.

Az autósoknál ma az összetettben élen álló Al-Attiyah és Peterhansel a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Így előbbi 2., utóbbi 4. lett. Közéjük Roma férkőzött be. Ma ismét Loeb volt a leggyorsabb, második részsikerének örülhetett az idei versenyen. A szakasz 478. kilométerénél Loeb, Al-Attiyah, Roma és Peterhansel is elakadt, de utóbbi vesztette a legtöbb időt. Al-Attiyah növelte az előnyét összetettben, miután közel 16 perccel volt gyorsabb francia ellenfelénél.
Szalay Balázs és Bunkoczi László a WP7-nél a 37. helyen állt.

Dakar Rally 2019 állása az ötödik szakasz után:
Motorosok:
 1. Brabec 2. Sunderland +0:00:59 3. Quintanilla +0:02:52 … 43. Gyenes +5:25:26
Autósok:
1. Al-Attiyah 2. Peterhansel +0:24:42 3. Roma +0:34:33