Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Karginovot kizárták, mert elütött egy nézőt

Dakar 2019: Karginovot kizárták, mert elütött egy nézőt

Fotó: Red Bull

A kamionosoknál a harmadik helyen állt eddig a versenyző.

Andrey Karginov az ötödik szakasz után a harmadik helyen állt a 2019-es Dakar Rallyn. Azonban a felügyelők kizárták ma, mivel az ötödik szakaszon elütött egy nézőt és nem állt meg segítséget nyújtani.

Az eset itt látható videón:

A Kamaz Master csapat máris reagált a történtekre:
„A verseny ötödik szakaszán Andrey Karginov elütött egy nézőt. Miután elindultak a szelektíven technikai gondok adódtak a kamionnal és csak hátsó kerék meghajtásúk volt, így nehéz a dűnéket leküzdeni.
Sok néző volt ott véletlenszerűen elhelyezkedve. A versenyző megpróbálta megmászni a dűnét és közben kikerülni a nézőket. A nézők elkezdtek menekülni a mozgó kamion elől. Sajnos egyikük megbotlott a puha homokban és elesett. A lába a kamion kereke alá került. A sofőr nem látta ezt és csak a táborba érkezés után értesült erről. A Kamaz Master csapat sajnálattal veszi tudomásul az esetet és készen áll arra, hogy minden lehetséges segítséget megadjon a sérültnek, ha szükséges.”

A sérültnek a hírek szerint a combcsontja törött el. A sérültet Karginov, a csapatvezető Vladimir Chagin és a csapat orvosa meglátogatta a kórházban.

Fotó: Kamaz Master