Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Győzelem után lánykérés, elnöki gratuláció a Toyotának

Dakar 2019: Győzelem után lánykérés, elnöki gratuláció a Toyotának

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Sztorik a 2019-es Dakar Rally utolsó napjáról.

2019. 01. 17.-e igen különleges lesz Nicolas Cavigliassio számára. Ugyanis ezen a napon szerezte meg első Dakar-győzelmét a quadosoknál, majd a céldobogón megkérte kedvese kezét, aki igent mondott. A fiatal argentinnak ez volt a második Dakarja.

https://www.instagram.com/p/BswY4U9geQe/

Nasser Al-Attiyah révén a Toyota megszerezte első Dakar-győzelmét, amihez a Toyota elnöke, Akio Toyoda is gratulált és megosztott pár sztorit a múltból: „Szeretnék köszönetet, mondani minden csapatnak, aki Toyotaval vágott neki a 2019-es Dakar Rallynak. Három csapatot szeretnék kiemelni és külön gratulálni nekik. Először is a Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) csapatnak, akik sorozatban hatodszorra nyertek a széria autók kategóriájában. A Hino Team Sugawara-nak a kamionosoknál a 10 liter alatti kategóriában szerzett sorozatban tizedik győzelméhez. Végül pedig a TOYOTA GAZOO Racing South Africa csapatnak, Nasser Al-Attiyahnak és Mathieu Baumelnek, akik a Toyota első abszolút győzelmét szerezték a legendás Dakar Rallyn. Nasser és én 2017-ben Spanyolországban kipróbáltuk a Hiluxot. Ekkor a csapat bemutatott nekem egy második helyért járó Dakar-trófeát és megígérték, hogy legközelebb az első helyért járó trófeát hozzák el. Örülök, hogy teljesítették az ígéretüket. Tavaly volt lehetőségem részt venni a marokkói sivatagban tartott teszten. Az ott átéltek nagy hatást gyakoroltak rám.”

Mi is beszámoltunk róla, hogy a SsangYong új autót épített a 2019-es Dakarra. A Ssang Yong Rexton DKR-rel végül a T1.3-as kategória harmadik helyén ért be Oscar Fuertes és navigátora, Diego Vallejo.

A verseny előtt bemutattuk a Ford kamionjait, amivel először indultak a Dakar Rallyn. A kamionokat a VDR Truck Racing készítette fel. Egyik kamionnak sem sikerült teljesítenie a versenyt. Mindkét kamion borult is. Peter Van Delm csak az oldalára döntötte a kamiont, de a szakszerűtlen mentés miatt tető lett belőle. Videó az estről ITT. A kamionoknak az erőátviteli és elektromos gondjai is voltak. A csapat elmondása szerint sokat tanultak és 2020-ban visszatérnek.

Tim és Tom Coronel is boldogan mesélt a célban.
„Azt mondanám ez volt a legjobb Dakarunk. Csak kis gondjaink voltak. Néhányszor jól tudtuk nyomni neki, így többé-kevésbé elértük a céljainkat. Az egyetlen dolog, ami nem történt meg, hogy nem tudtam vezetni. Az volt a terv, hogy én is vezetek, de annyira élveztem a navigálást Tim mellett, hogy végül nem cseréltünk. De minden bizonnyal ezen változtatni fogunk jövőre.”-mondta Tom.
„Ami engem illett ez egy nagyon-nagyon sikeres Dakar a számunkra. A ‘The Beast 2.0’ valóban jól teljesített, de van néhány pont, amin változtatni kell. Szóval jöhet a ‘The Beast 3.0’.”-értékelt Tim.