Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Al-Attiyah újabb szakaszt nyert, új éllovas a motorosoknál

Dakar 2019: Al-Attiyah újabb szakaszt nyert, új éllovas a motorosoknál

Fotó: Red Bull

A negyedik szakasz összefoglalója.

Ma Arequipa és Moquegua között egy 406 kilométeres mért szakasz várt a motorosokra és quadosokra. Szintén 406 kilométer volt a penzum az autósok, kamionosok és SXS számára, de nekik a cél Tacnában volt. Ez volt az első maratoni szakasz a 2019-es Dakaron.

A motorosoknál az amerikai Brabec remek tempót ment már az elejétől és a legjobb idővel zárta a napot. A Hondás versenyző ezzel az összetettben is átvette a vezetést. A második helyezett a címvédő Walkner lett, hátránya több, mint hat perc volt. Őt egy másik KTM-es Price követte. Gyenes Emánuel ma az ötvenedik helyen zárt, az Original by Motul kategóriában tartja az 5. helyet.

„A bokám eléggé fáj. 50 kilométerrel a cél előtt egy nagy ugratásnál nagyon kemény volt a landolás. Elsőnek azt gondoltam oké, talán eltörött. Ez most fájdalmas, de majd meglátjuk, hogy megy hogy megy holnap.”-mondta Walkner a célban.

Felemás napja volt ma a Toyotanak. De Villiers a tegnapi gondok után egyértelműen a hátvéd lett a csapatnál és ma Ten Brinkének szüksége is volt rá. Közös erővel meg tudták oldani a holland gondjait, de több mint két és fél óra hátrányt szedett össze és De Villiers neve mellé is újabb másfél óra időveszteség került. A harmadik Toyota Hiluxal Al-Attiyah szárnyalt és megnyerte a mai szakaszt. Peterhansel lett a második, közel két perc lemaradással. Őt márkatársai, Pryzgonski és Roma követték. Loeb az ötödik helyen finiselt a Peugeottal.

Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opel Grandland X-el a WP6-nál a 34. helyen haladt el.

A kamionosoknál Nikolaev vesztett némi időt, közel negyed óra hátránnyal a negyedik lett. Karginov nyert a Liazos Macik előtt, akit Mardeev követett. Karginov sorozatban második szakaszgyőzelmét szerezte, ezzel az összetettben feljött a második helyre.

Dakar Rally 2019 állása a negyedik szakasz után:
Motorosok:
1. Brabec 2. Quintanilla +0:02:19 3. Price +0:04:22 … 51. Gyenes Emánuel +4:25:15
Autósok:
1. Al-Attiyah 2. Peterhansel +0:01:52 3. Pryzgonski +0:08:32
Kamionosok:
1. Nikolaev 2. Karginov +0:0458 3. Sotnikov +0:08:39