Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Al-Attiyah nyerte az első szakaszt

Dakar 2019: Al-Attiyah nyerte az első szakaszt

Fotó: Red Bull

Az első versenynap történései.

Ma a Lima-Pisco közötti szakasszal ténylegesen kezdetét vette a 2019-es Dakar Rally. Ma egy 84 kilométeres szelektív várt a mezőnyre.

A motorosoknál Barreda Bort bizonyult a leggyorsabbnak a Hondával, másfél perccel volt gyorsabb a Husqvarnas Quintanillanál. Barreda Bort pályafutása 17. Dakar szakaszgyőzelmét szerezte. Az amerikai Brabec lett a harmadik szintén Hondával. Legjobb KTM-esként Sunderland lett az ötödik, előtte végzett Van Beveren a Yamahaval. A romániai Gyenes Emánuel a 67. lett, kategóriájában, az Original by Motulban a harmadik lett. Az Original by Motul kategóriában indulók szervizháttér nélkül indulnak a versenyen, csak egy dobozból szerelhetnek maguknak. Ebben a kategóriában indult a szerbiai Saghmeister Gábor, számára nem indult jól a verseny, a WP1-et sem érte el. A 11. Dakarján induló motoros feladta a versenyt, ezzel ő lett a 2019-es Dakar Rally első kiesője.

A quadosknál két argentin Yamahás zárta az élen az első napot, Cavigliasso és Gonzalez Ferioli sorrendben. Kubiena finiselt harmadiknak.

Az autósoknál Toyota siker született Nasser Al-Attiyah révén. A katari versenyző közel két perccel teljesítette gyorsabban a szakaszt, mint a címvédő Carlos Sainz. A kétszeres Dakar-győztes spanyoltól egy másodperccel maradt el Pryzgonski, szintén Minivel. Peterhansel 7., Despres 10., Loeb 13. lett az első versenynapon
Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opellel a 42. helyen ért be, 20 perc 21 másodperc hátránnyal. A navigátor elárulta, hogy könnyebb szakaszra számított navigációs szempontból.

„Ez egy elég rövid szakasz volt kezdésnek. 10 kilométerrel a cél előtt megpróbáltuk utolérni Carlost, megpróbáltunk vele maradni és a célnál megelőzni. Ez egy jó nap volt a számunkra, az autó nagyon jó.”-mondta a célban a győztes Al-Attiyah.