Skip to content
Főoldal / Interjúk / Czézinger Kristóf: Minden gyorsaságin tudtunk javítani

Czézinger Kristóf: Minden gyorsaságin tudtunk javítani

A fiatal versenyzővel beszélgettem a Székesfehérvár Rallye után.

A Rallye2-ben volt érdekelt a győri Czézinger Kristóf, aki másfél év kihagyás után új autóval és új navigátorral tért vissza. A székesfehérvári viadalt az abszolút 26. és kategória 13. helyén zárta Bölcs Balázs navigálásával.

-Mit lehet tudni az új autódról?
-Ez egy Lada VFTS, az előző A-s autó lett átépítve. Gyakorlatilag minden eleme ki lett cserélve. Motorikusan lehet mondani, hogy egy top, minden benne van, ami benne lehet. Ami futóművet illeti, Veszprémre gátlókat szeretnénk fejleszteni. A váltónk az még a hagyományos, lenyomós, kint egyeses. Azon kívül benn van minden. Mérve nem volt, de kb. 170-180 Le környéke lehet, így saccolás alapján. Veszprém előtt visszük programoztatni, akkor tudunk majd pontosabbat.

-Hogy alakult az új autóval a Székesfehérvár Rallye számotokra? -Másfél év kihagyás után ültünk vissza, így azelső kört spórolósra vettük, ismerkedtünk az autóval, valamint a visszaszokás jegyében telt a kör. A második körre már gyorsultunk, sajnos egy túlcsúszásunk volt, de minden gyorsaságin tudtunk javítani. Az autó problémamentes volt, semmi műszaki gondunk nem volt. Tényleg szuper volt minden.

-Veszprémet már említetted az előbb, mik a tervek az idei évre?
-Ma már neki is álltam szétszedni a kocsit, a Veszprémre való felkészülés jegyében. Utána még egy Mecsek Rallye, ami biztos és a Mikulás Rallye. Ózd-Salgó Rallyen még gondolkodunk.