Skip to content
Főoldal / ORB / Csomós Mixi és Nagy Attila: Meg kell törni az átkot

Csomós Mixi és Nagy Attila: Meg kell törni az átkot

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

Újra a magyar bajnokságban áll rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila Skoda Fabia R5-tel. A HUMDA Academy párosa a Zemplén Rallyn szeretné megköszönni szurkolóiknak és támogatóiknak az idei évet. És persze lesz egy fontos feladatuk is: meg kell törniük az átkot. 

Az Ózd Rallyn sikeresen tért vissza az Országos Rallybajnokságba Csomós Mixi és Nagy Attila, akik mindössze hét tized másodperccel kaptak ki Mads Ostbergtől. De nem terveznek visszavágót, sokkal fontosabb számukra, hogy a hazai versenyükön végre gond nélkül célba érjenek és megmutassák a Hankook abroncsokban rejlő potenciát. 

„A Zemplén Rally nekünk gyakorlatilag hazai versenyünk, nagyon sok támogatónk van a régióból, éppen ezért már év elején is szerepelt a terveink között – mondta Csomós Mixi. 

Ezzel a versennyel szeretnénk megköszönni szurkolóinknak és támogatóinknak is ezt a hihetetlen szezont, hogy ilyen jó versenyeken, ilyen jó technikával indulhattunk Atival, és hogy ennyi szeretetet kaptunk. 

Az Ózd Rally előtt sok mindent átértékeltünk. Be kellett látnunk, hogy a mai autósport sokkal inkább észjáték és nem kell minden gyorsaságit megnyerni. Ezt a szemléletet jól tudtuk alkalmazni, a Zemplén Rallyn is ezt szeretnénk folytatni. 

Legutóbb csak hét tizeddel kaptunk ki Ostbergtől, ami számunkra hatalmas eredmény volt, de nem lesz visszavágó. Szerintem a Zemplén Rallyn gyorsabb lesz, nehezebb lenne őt megverni, mint Ózdon. A csapatunk nagyon szép autót épített nekünk, szeretnénk vele karcmentesen célba érni és megtörni az átkot, mert a Zemplén Rallyn még sohasem volt tiszta versenyünk.“

Hasonlóan vélekedik Nagy Attila, aki azt is elárulta, szerinte melyik pályán lesz érdemes figyelni őket. 

„Sokat elemeztünk Mixivel a Barum Rally után. Érdekes, hogy ugyanabba a hibába estünk, mint 2018-ban, akkor is minden gyorsaságit meg akartunk nyerni és akkor is ugyanazon a pályán estünk el, mint most. Szerintem nincs versenyző a világon, aki a Barumot jobban ismerné, mint Jan Kopecky, de ő is csak négy gyorsaságit nyert idén. Minden versenyen vannak olyan pályák, amik fekszenek, és vannak olyanok, amiket el kell engedni. 

A Zemplén Rallyn például Mád nekünk sohasem feküdt. Biztos vagyok benne, hogy itt nem mi leszünk a leggyorsabbak, és csak veszíthetünk vele, ha túlerőltetjük, de Újhutát megnyomhatjuk egy kicsit. 

Az Ózd Rallyn megmutattuk, hogy tudunk ésszel versenyezni, és gyorsan helyrebillent az önbizalmunk. Ebből a szempontból a Zemplén Rally még komolyabb feladat lesz. Sokszor indultunk ezen a versenyen, de vagy kiestünk, vagy defektet kaptunk. Most szeretnénk gond nélkül célba érni és egy nagyon jó versennyel megköszönni a szurkolóknak és a szponzorainknak a szezont. Most is mindenkit várunk a szervizparkban. És mindenki írja fel a naptárába november 19-ét, mert egy meglepetéssel készülünk a szurkolóknak.“

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Csomós Mixi–Nagy Attila páros a Zemplén Rallyn zárja az idei versenyszezont, de a rákövetkező héten, november 19-én, szombaton közönségtalálkozót szerveznek a Rabócsiringre, amelynek a részleteiről később tájékoztatják a szurkolókat. 

Csomós Miklós és Nagy Attila szereplésének együttműködő partnerei
GR-Motorsport, RTH Versenyabroncs Kft., a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.