Skip to content
Főoldal / ERC / Csomós Miklós szakaszgyőzelmével vezeti a Rally Hungaryt

Csomós Miklós szakaszgyőzelmével vezeti a Rally Hungaryt

Csomós Miklós Rally Hungary
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A szombati első gyors összefoglalója, ahol Erik Cais átbeszélő nélkül ment.

A 19,95 kilométeres Újhuta-Nyiri gyorsaságival vette kezdetét az IV. Rally Hungary szombati programja. A negyedikként rajtoló Csomós Miklós-Bán Viktor idején már a célba érkezéskor is látszott, hogy ez egy jó idő. Nem is volt náluk senki gyorsabb. Vincze Ferenc és Percze Nándor 6,9 másodpercet kapott tőlük. A harmadik idő Mads Ostberg és Patrik Barth neve mellé került. A norvég eltalált egy sziklát.

A pénteki nap után még élen álló Miko Marczyk 13,6 mp-t kapott Mixitől. Így a magyar versenyző átvette a vezetést a Rally Hungaryn. Mögötte Ostberg és Vincze egyaránt 6,2 mp-re van.

Erik Caisnak már a szakasz elején elment az átbeszélője, ennek ellenére ötödik időt autózott. A ma elsőkét rajtoló Efrén Llarena lett a hatodik. Őt Yoann Bonato követi, aki jónak érezte a szakaszt egészen addig, amíg meg nem látta az idejét. A nyolcadik Martins Sesks sérült jobb első felnivel ért célba.

A 9-12. helyet magyarok bérelték ki, Turán Frigyes, Hadik András, Német Gábor és Michelisz Norbert sorrendben. A WTCR 2019-es bajnoka egy lassítónál rosszul mérte fel a távolságot.

Mathieu Franceschi szerezte az első defektet. A francia versenyző nem tudja, hol hozta össze.

A pénteki máriapócsi szuperspeciálon egy bálát eltaláló Josh McErlean ma már nem is indult el.

Ma délig ITT tudsz szavazni, hogy szerinted ki nyeri a versenyt.