Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Csapatot vált a Dakar Rally címvédője

Csapatot vált a Dakar Rally címvédője

Kevin Benavides KTM
Fotó: KTM

A tereprali világkupán és a jövő évi Dakaron is új csapatával indul.

Az argentin Kevin Benavides idén januárban nyerte meg a Dakar Rallyt a Hondával. A 32 éves versenyző 2015 óta állt kapcsolatban a Hondával, akkor a Marokkó Rally-n való indulását támogatták, ahol a negyedik lett. Pár hónappal később a Dakaron is negyedik lett, majd egy évvel később már a második helyen zárt. Azok után, hogy fontos szerepet játszott abban, hogy 2020-ban és 2021-ben a Honda legyőzze a KTM-et a Dakaron, most csatlakozik az osztrákokhoz.

Kevin Benavides már a KTM színeiben fog indulni a tereprali világkupán, első versenye várhatóan júniusban a Kazahasztán Rally lesz. Majd januárban a Dakar Rallyn is rajthoz áll.

„Annyira izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Red Bull KTM Factory Racing csapathoz, ez nagyon-nagy változás számomra. Dakar-győztesként ez egy fontos lépés a karrieremben. Mindig is rajongtam a KTM-motorokért és a Red Bullért. Biztos vagyok benne, hogy ez a legjobb döntés számomra” – mondta az argentin.

„Az idei év célja az, hogy a lehető leggyorsabban megpróbáljak alkalmazkodni a motorhoz, és megismerjem a csapatot. A jövőre nézve pedig az a cél, hogy ismét megnyerjem a Dakart” – zárta Benavides.

A KTM sorozatban 18 győzelmet számláló sorozatát 2020-ban törte meg a Honda. Az osztrák márka szeretne újra nyerni 2022-ben.

„Ez egy izgalmas időszak a Red Bull KTM Factory Racing számára, és örömmel üdvözölhetjük Kevint a csapatban. Eredményei önmagukért beszélnek, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg tudása és tapasztalata a segítségünkre lesz” – tette hozzá Jordi Viladoms, a csapat menedzsere.