Skip to content
Főoldal / ERC / Craig Breen teljes ERC programot csinál idén

Craig Breen teljes ERC programot csinál idén

Fotó: Hyundai Motorsport

A Rally Hungaryn is indul egy Hyundai i20 R5-tel.

Craig Breen idei első versenye a Svéd Rally lehet – amennyiben megrendezik a versenyt. Az, hogy utána láthatjuk-e még WRC futamon idén kérdéses. Az viszont már biztos, hogy az ír versenyző teljes szezont teljesít a rally Európa-bajnokságon egy Hyundai i20 R5-tel.

Az autót az olasz BRC Racing Team fogja biztosítani, az indiai MRF Tyres gumijai lesznek a kocsin. Breen és Mikko Hirvonen tavaly egész évben tesztelték a gumikat, a finn Cipruson versenykörülmények között is kipróbálhatta.

Az MRF Tyres 9 bajnoki címet szerzett az Ázsia-Csendes-óceáni Rally Bajnokságban (APRC). 2018-ban 4 WRC2-es fordulón is részt vettek mielőtt tavaly nekiálltak az aktív tesztelésnek.

“Nagyon várom már, hogy elinduljon az idei ERC szezon. Nagy kaland lesz, visszatérek korábbi versenyeim helyszíneire, de lesz több új verseny is. Nagyszerű év lesz ez az MRF Tyres, a BRC Racing és a Hyundai Motorsport számára is.” – mondta Craig Breen, akinek Paul Nagle fog navigálni.

Craig Breen 2016-ban indult utoljára ERC futamon, akkor megnyerte hazája versenyét, a Circuit of Irelandot. Egy évvel korábban teljes szezont teljesített az Eb-n, végül második lett Kajetan Kajetanowicz mögött.

Az ERC idei szezonja március végén az Azori-szigeteken kezdődik.
Breen a negyedik külföldi versenyző aki biztosan ott lesz novemberben a Rally Hungary-n egy R5-ös volánja mögött. Rajta kívül Eyvind Brynildsen, Callum Devine és Aloisio Monteiro indulása is biztos már Nyíregyházán.