Skip to content
Főoldal / WRC / Chile egy lépés lesz az ismeretlenbe

Chile egy lépés lesz az ismeretlenbe

Fotó: Red Bull

Verseny előtti nyilatkozatok.

Hétvégén rendezik a rally világbajnokság következő fordulóját Chilében. Chile új belépő a bajnokságban, így egy ismeretlen verseny vár a versenyzőkre. Chile a 32. ország, ami vendégül látja a rally világbajnokságot. Az eddigi videók alapján a verseny a walesi, a portugál, a finn és az új-zélandi verseny keveréke lehet.

Thierry Neuville: „Mindenki nevében mondhatom, hogy Chile egy lépés lesz az ismeretlenbe. Nehéz bármilyen elvárást is megfogalmazni, szerintem ez a meglepetések versenye lesz. Csak a pályabejáráson fogunk a szakaszokról tiszta képet kapni először, de ez egy szép kihívás lesz, és nagyon örülök, hogy egy új verseny került a naptárba. Vezetjük a bajnokságot, ami azt jelenti,hogy pénteken elsőnek rajtolunk, de várom a rajtot.”

Sebastien Loeb: „Amit igazán tudok a chilei futamról az annyi, hogy egy murvás verseny lesz. Versenytársaimhoz hasonlóan én is kíváncsian várom, hogy mit hoz az ismeretlen. Nem kétséges, hogy érdekes tapasztalat lesz, de meg kell várnunk, amíg legalább a pályabejárást letudjuk, hogy valódibb képet kapjunk róla.”
A pályabejáráson Loeb ütközött egy kamionnal.

Elfyn Evans: „Ez mindenki számára egy új és ismeretlen kihívás lesz. Ritka, hogy teljesen új itinert kell írni, de készen állok a feladatra. Logisztikai szempontból a csapat számára is nagy kihívás – különösen, ha valaki összetöri az autót az előző versenyen! Én ezt megtettem, ezért hatalmas köszönettel tartozok a csapatnak azért, hogy versenyképessé tették nekem az autót Chilére. Remélem, pontokkal és egy szép eredménnyel hálálhatom meg.
Sokak szerin hasonlít Walesre, a videót nézve azonban, szerintem a szakaszok nem tükrözik azokat a jellegzetes erdei szakaszokat. Ennek ellenére elsőre tetszenek a gyorsok, és már nagyon várom, hogy mit tudunk kihozni belőlük.”

Sebastien Ogier: „A rendelkezésre álló videók megtekintése után azt tudom mondani, hogy az utak nagyon különböznek attól, amit legutóbb Argentínában tapasztaltunk. A szakaszok meglehetősen ritmusosak és gyorsak, némileg emlékeztetnek a walesi körülményekre. Remélem, ezúttal jobb teljesítményt tudunk felmutatni, mint Argentínában.”

Esapekka Lappi: „Nagyon várom Chilét, ahol remélem, egy jó eredménnyel sikerül visszaszereznem az önbizalmamat. Remélem, hogy az időjárás kedves lesz számunkra pénteken. Ha száraz marad az idő, akkor az utak valószínűleg letisztulnak, ez egy jó lehetőség lenne a számunkra, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a rajtpozíciónkat, és elinduljunk végre egy eredményes úton.”

A fenti képen már egy chilei gyorsasági látható.