Skip to content
Főoldal / Tereprali / Chicherit és Sotnikov nyerte a Selyemút Rally-t

Chicherit és Sotnikov nyerte a Selyemút Rally-t

Selyemút Rally 2021
Fotó: Red Bull

A koronavírus miatt megrövidített verseny összefoglalója.

A szibériai Omszkból indult az idei Selyemút Rally és Mongóliában lett volna a cél. A koronavírus miatt a szervezők végül változtatni kényszerültek az útvonalon és nem hagyták el Oroszországot.

Ross Branch korábban még nem indult ezen a versenyen, ennek ellenére vezette a versenyt. A maraton szakasz azonban kibabrált vele, a Yamaha technikai gondja miatt a verseny feladására kényszerült. Ekkor vette át a vezetést a KTM-es Matthias Walkner, a hátralévő két napon pedig megtartotta. Az osztrák versenyző első alkalommal nyerte meg a Selyemút Rally-t és nagyon boldog volt, hogy megkapta a tigrist ábrázoló serleget. A Husqvarna versenyzője, Skyler Howes lett a második megelőzve Franco Caimit (Hero Motorsport).

Az autósoknál a hazai pályán versenyző Vladimir Vasilyev vezetett három szakasz után, mindössze 23 másodperccel Guerlain Chicherit előtt. Az orosz defektet kapott és nem volt több kereke a maraton szakasz második felén. Így kiállt a versenyből. Chicherit megnyerte a versenyt, mögötte az orosz Denis Krotov végzett a Minivel. A harmadik szintén egy francia, Jerome Pelichet lett. Ő két éve is harmadikként finiselt.

A kamionosoknál nem történt csoda. A Kamaz nyert. Dmitry Sotnikov révén egyből győzelemmel kezdett a Kamaz új kamionja, a K5. Siarhei Viazovich a második lett a MAZ-zal, őt a többi Kamaz követte Anton Shibalov, Eduard Nikolaev és Ayrat Mardeev sorrendben.