Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Chicherit: Az Audik az ismeretlen tényezők

Chicherit: Az Audik az ismeretlen tényezők

Guerlain Chicherit
Fotó: A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI

Győzelemmel debütált a BRX Hunter T1+ volánja mögött a Marokkó Rallyn, a 2023-as Dakar Rally-ra is nagyratörő tervei vannak.

A Marokkó Rally előtt nem sokkal jelentette be Guerlain Chicherit, hogy egy BRX Hunter T1+ volánja mögött vág neki a 2023-as Dakar Rallynak. Előtte elindult a Marokkó Rallyn, amit meg is nyert. Így érthetően magabiztos a szaúdi Dakar előtt.

„Ami idén történt, az nagyon pozitív. Azonnal nagyon jól éreztem magam ebben az autóban. Természetesen, amikor tesztelünk, mindannyian azt gondoljuk, hogy világbajnokok vagyunk, de ezek az érzések a Marokkó Rallyn megerősítést nyertek. A tiszta sebességet tekintve gyakran mi voltunk a leggyorsabbak. Már régóta szerettem volna újra egy jó autóba ülni, és ez az autó mindenre képes. Marokkóban vigyáztam, hogy két fokkal a lehetőségeim alatt autózzak, és a legkisebb hibát sem követtem el: harcra készen érkeztem, és elég magabiztosan távoztam. A navigáció bonyolult volt, Alex mégis remek munkát végzett” – kezdte Chicherit a Dakar Rally hivatalos oldalának.

Chicherit tempója korábban is meg volt, csak sokszor jöttek a kalandok.

„Úgy gondolom, megvan bennünk az érettség ahhoz, hogy végig menjünk. Az ismeretlen tényező egyértelműen az Audik teljesítménye és megbízhatósága, de Marokkóban egyszer sem álltak le! És általánosságban véve nem tudom, hogy láttam-e már valaha ilyen erős mezőnyt” – folytatta a korábbi extrém sí világbajnok.

Chicherit csapatának, a GCK-nak az ambíciója, hogy 2024-2025-re a Dakar Rally megnyerésére alkalmas első hidrogénüzemű járművet fejlesszék ki.

„Amíg várjuk, hogyan alakulnak az alternatív energiával működő járművekre vonatkozó szabályok, addig úgy döntöttem, hogy a GCK-val közösen készülő autóval kapcsolatban külön tartom a dolgokat. Szeretnék esélyt adni magamnak arra, hogy megnyerjem a Dakart. És ha 2025-re elkészül az autónk, én is felkészült leszek” – zárta a francia versenyző.

Szerinted ki nyeri majd a 2023-as Dakar Rallyt? Szavazz!