Skip to content
Főoldal / ERC / Cais: Mindig segít, ha a határon autózol

Cais: Mindig segít, ha a határon autózol

Fotó: ERC

Erik Cais két győzelem után érkezik Nyíregyházára.

Erik Cais tavaly megnyerte az ER3-as értékelést a Rally Hungary-n. Az idei évben feljebb lépett és egy Ford Fiesta R5 MkII-vel az ERC1 Juniorban indul. A Rally Fafe Montelongo és a nyíregyházi ERC futam közötti időben két versenyen is indult, mindegyiket megnyerte. Az egyik a Dolomiti Rally volt Olaszországban, a másik pedig a Rally Kipland Lengyelországban.

„Mindig segít, ha a határon autózol valamilyen versenyen. Jobb mint egy teszt, mert több mindent kell megtenned és ha a határon vagy, akkor az a legjobb teszt. Minden kilométer az autóval fontos a jövőre nézve” kezdte a 21 éves versenyző az ERC hivatalos oldalának.

„Magyarország nagyon különleges. Rengeteg sár, csúszós utak és néhány murvás rész is nagyon nehéz volt tavaly. Ilyen körülmények között a négykerék-meghajtású autó teljesen más lesz, mint az R2 volt. Az segíthet, hogy tavaly is indultam a Rally Hungary-n, de ez a két verseny (az olasz és a lengyel – a szerk.) szintén sokat segíthet. A körülmények nehezek lehetnek, de ezt szeretem a legjobban” – folytatta Cais.

„Közeledünk a szezon végéhez, mindenki 110 %-on fog menni. Megpróbálok én is, de a pályán szeretnék maradni, mivel egy hiba a Rally Hungary-n, másodpercek alatt a versenyed végét jelentheti. Okosnak kell lenned, de nyomni is kell amennyire tudod.”