Skip to content
Főoldal / ERC / Cais esőtáncot jár a Barum Rally előtt

Cais esőtáncot jár a Barum Rally előtt

Erik Cais Fafe
Fotó: @World / Red Bull

A cseh versenyző maga mögött hagyta a tavalyi csalódást. Szerinte száraz körülmények között nem fog tudni labdába rúgni, így bízik a rosszabb időben.

Erik Cais a tavalyi Barum Rallyn az utolsó szakasz előtt 20,2 másodperccel vezetett Jan Kopecky előtt. Az utolsó gyorson szenvedett balesetet, így a versenyt Kopecky nyerte.

A 23 éves versenyző azóta egyszer állt rajthoz az ERC-ben, a szezonnyitó fafe-i versenyen, ahol kormányszervo gondok hátráltatták mielőtt kiállt.

„Az biztos, hogy a tavalyi versenyt nehéz volt elfelejteni. De amikor egy rallyn indulsz mindig a végletekig próbálod kitolni a határt és néha hibázol, akárcsak én. Elég sokat fizettem ezért – de ez a játék része. Ez a hazai versenyem, és különösen ha Zlín környékén laksz mindig versenyképes akarsz lenni” – kezdte Cais az ERC hivatalos honlapjának.

„Ez egy nagyon egyedi verseny, ezekkel az autókkal menni ezeken a szakaszokon mindig különleges. Természetesen teljes összpontosításra van szükség, de egy kicsit őrültnek is kell lenni, és nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy a határt feszegessük” – tette hozzá.

Míg sok riválisa száraz utakban és ragyogó napsütésben reménykedik, Cais esőtáncot jár a jövő heti verseny előtt. A Ford Fiesta Rally2 pilótája tavaly nyirkos körülmények között remekelt, és úgy gondolja, hogy a hasonló időjárás előnyére válik.

„Tavaly nagyon változékonyak voltak a körülmények az erdei részeken, volt egy kis víz és párás volt az idő, ami nagyon csúszóssá tette a dolgokat a sárral kiegészülve. Nagyon szeretem ezeket a körülményeket. Ha ismét ilyenek lesznek a körülmények – vagy még rosszabbak –, akkor szerintem lehet esélyem. Ha száraz aszfaltról van szó, akkor valószínűleg nagyon nehéz lesz elkapni Kopeckyt és persze az összes többi gyors srácot, mint például [Efrén] Llarena tés [Simone] Tempestinit” – zárta Cais.