Skip to content
Főoldal / ORB / Bútor a versenyt, Vincze az ORB-t vezeti a Székesfehérvár Rallyn

Bútor a versenyt, Vincze az ORB-t vezeti a Székesfehérvár Rallyn

Székesfehérvár Rally 2023 Bútor

A szombati versenynap összefoglalója, ahol már rögtön az elején két győzelemre is esélyes versenyző kiesett.

Már az első királyszentistváni gyorson véget ért az idei Székesfehérvár Rally a Hadik András-Kertész Krisztián páros számára. Elment a kormányszervó a Fordban, így leadták a menetlevelet. Klausz Kristóf és Papp Tamás is győzelmi reményekkel érkezett a HUMDA ORB szezonnyitójára. Ők a Skoda törött kardántengelye miatt kényszerültek már az első szakasz végén kiállni.

A szombati nap a papírformát hozta. Így abszolútban mind a négy gyorsaságit megnyerte és vezeti a Székesfehérvár Rallyt a Bútor Róbert-Tagai Róbert kettős a Citroen C3 WRC-vel. Őket 50 másodperc feletti hátránnyal követi az abszolút második és a HUMDA ORB értékelésben vezető Vincze Ferenc és új navigátora, Percze Nándor. A Királyszentistvánon mindkétszer kategóriája legjobb idejét autózó László Martin és Berendi Dávid áll az abszolút harmadik és ORB második helyén. Mindössze 4,8 másodperc a lemaradásuk.

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a HUMDA ORB harmadik helyén még szintén esélyes a győzelemre, alig több mint öt másodpercre vannak Lászlóéktól. Az első külön próbán nem volt kézifékük. Az egész nap takarító Ranga Péter és Czakó Janek 1,7-re van az ORB tavalyi harmadik helyezettjétől.

Német Gábor és Adorján Szabolcs az ötödik helyről várja a Székesfehérvár Rally vasárnapi hat szakaszát. Turán Frigyes és Farnadi Ágnes a HUMDA ORB második helyéről esett vissza a hatodikra a második kislőtéri gyorson. A VW-ben eltörött a féltengely.

Ollé Sasa és Ollé Rebeka egy kategória ötödik hellyel kezdett, a Kislőtéren azonban defektjük volt, amit a pályán kicseréltek. Több mint három percet veszítettek ezzel és a 15. helyről várják csak a vasárnapot.

A Peugeot Kupában Bertalan Márton Bálint és Paizs Róbert vezet a Berta László-Császár László és Viszló Csaba-Szegedi Máté kettősök között.

Székesfehérvár Rally 2023 állása a szombati nap után:

1. #11 Bútor Róbert / Tagai Róbert Citroen C3 WRC 28:07.1
2. #2 Vincze Ferenc / Percze Nándor Skoda Fabia Rally2 evo +51.2
3. #16 László Martin / Berendi Dávid Skoda Fabia Rally2 evo +56.0
4. #5 Velenczei Ádám / Vánsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 evo +1:01.4
5. #12 Ranga Péter / Czakó Janek Skoda Fabia R5 +1:03.1
6. #6 Német Gábor / Adorján Szabolcs Skoda Fabia Rally2 evo +1:29.5
7. #33 Turán Frigyes / Farnadi Ágnes VW Polo GTI R5 +1:35.4 féltengely
8. #22 Hevesi István / Bottyán János Mitsubishi Lancer Evo VI (ORC) +1:38.2
9. #7 Tóth Tibor / Szabó József Skoda Fabia Rally2 evo +1:39.6
10. #4 Trencsényi József / Verba Gábor Skoda Fabia Rally2 +1:44.5