Skip to content
Főoldal / ERC / Bruno Magalhaes a Rally Hungaryn

Bruno Magalhaes a Rally Hungaryn

Fotó: ERC

A Team Hyundai Portugal színeiben egész szezont megy az ERC-n.

Bruno Magalhaes 2017-ben és 2018-ban is harcban volt az Európa-bajnoki címért. 2017-ben bukott az utolsó versenyen, így Alexey Lukyanuk nyerte a bajnokságot. Egy évvel később hat ponttal maradt el az orosz mögött, igaz az utolsó két futamon nem tudott indulni anyagi okok miatt.

A háromszoros ERC futamgyőztes tavaly egy új projektbe kezdett a Hyundai-al, hazája bajnokságában a második helyet szerezte meg. Az Eb-n csak az Azori-szigeteken indult, ott negyedik lett.

Bruno Magalhaes 2020-ban mind a nyolc ERC futamon rajthoz áll a Team Hyundai Portugal által nevezett és a Sports&You által felkészített Hyundai i20 R5-el. A csapat számára ez lesz az első szezon az ERC-n. Az autó megkapta a legfrissebb fejlesztéseket és tavaly év végén ki is próbálta őket a 39 éves versenyző Szardínián.

Carlos Magalhaes lesz Bruno navigátora. Egyrészt mert jó barátok, másrészt mert Bruno ragaszkodik hozzá, hogy egy Magalhaes legyen a navigátora. Korábban több évet versenyeztek együtt.

„2017-ben harcban voltam a bajnoki címért az utolsó futamon, amíg fel nem borultam. 2018-ban hat ponttal maradtam le Lukyanuk mögött, úgy, hogy az utolsó két versenyt kihagytam anyagi okok miatt. Hatalmas csalódás volt, hogy ismét közel vagyok a bajnoki címhez, de nem tudom megcsinálni, mert nincsen pénzem. De sohasem adtam fel. Visszatértem Portugáliába egy új projekttel, de soha nem felejtettem el az ERC-t. Ha láttam egy esélyt – akármilyen kicsit is – mindent megpróbáltam. Ha egy nap Európa-bajnok lennék az lenne pályafutásom csúcsa. 2017-ben közel voltam hozzá, 2018-ban harcoltam érte, szóval ez a harmadik esélyem, de nem fogalmazok meg semmilyen célt.”

Az ERC idei szezonja március végén kezdődik az Azori-szigeteken, majd novemberben Nyíregyházán zárul a Rally Hungaryn, ahol már biztosan ott lesz Magalhaesen kívül, Emma Falcón, Craig Breen, Eyvind Brynildsen, Callum Devine és Aloisio Monteiro. Valamint várhatóan ifj. Érdi Tibor is újra R5-tel indul már Nyíregyházán.